Google Flights yenilendi

Google'ın giderek popüler hale gelen uçak bileti arama servisi Google Flights, Google'ın diğer ürünlerinde de kullanılan "materyal design" prensiplerine göre yeniden tasarlandı.
Google Flights yenilendi

Google'ın giderek popüler hale gelen uçak bileti arama servisi Google Flights, Google'ın diğer ürünlerinde de kullanılan "materyal design" prensiplerine göre yeniden tasarlandı. Yenilenen arayüz ile beraber kullanılabilirlik ve basitlik açısından rakiplerinin önüne geçmeyi başaran Google Flights, harita üzerinden gösterdiği uçuş detayları ile Airbnb'yi anımsatıyor.

Oldukça fazla sayıda uçuş alternatifi listeleyen Google Flights, hız açısından da oldukça iyi bir performans sergiliyor. Hatta piyasadaki en hızlı uçak bileti arama motoru diyebiliriz. (Skyscanner, Kiwi ve Momondo ile yaptığım karşılaştırmalarda Google Flights açık farkla yendi.)

Benim en beğendiğim özelliği ise bir uçuş için arama yaptıktan sonra daha uygun bir fiyat olması durumunda size haber vermesi için takip seçeneğini açabiliyorsunuz ve Google hesabınızla giriş yapmış durumdaysanız eğer direkt olarak o mail adresinize biletin indirime girmesi durumunda bildirim geliyor.

Büyük bir rekabetin olduğu uçak bileti alanında Google'ın böyle bir konumlandırma yapması akıllara tekelleşme konusunu getiriyor. Arama sonuçlarında bile direkt kendi servisinin sonuçlarını getirerek diğer şirketlerin rekabet seçeneklerinin kısıtlanması dolayısıyla tekelleşme davaları Google'ın başını ağrıtacak sanırım.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.