Y Combinator destekli seyahat girişimi Duffel, Blossom Capital'dan 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Y Combinator tarafından desteklenen Duffel, Blossom Capital'ın başı çektiği yatırım turunda 4,7 milyon dolarlık yatırım aldı. 
Y Combinator destekli seyahat girişimi Duffel, Blossom Capital'dan 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli bir seyahat girişimi olan Duffel, gizlilik modundan yavaş yavaş çıkıyor. Ancak girişim, finansmanı sağlamaya devam etse de asıl ürününü kendine yakın tutmaya devam ediyor.

Birçok önemli girişimin yatırımcısı olarak karşımıza çıkan Y Combinator tarafından desteklenen Duffel, Blossom Capital'ın başı çektiği yatırım turunda 4,7 milyon dolarlık yatırım aldı. The Crankstart Foundation ve Index Ventures da tura katılan diğer isimler oldu. The Crankstart Foundation'un Michael Moritz'in yatırım aracı olduğunu da belirtelim.

İngiltere merkezli Duffel, eski iki GoCardless çalışanı olan Steve Domin ve Tom Bates ile Vincent Pastor tarafından hayata geçirildi. Uçtan uca rezervasyon deneyimini hedefleyerek çevrimiçi seyahat rezervasyonları yapan Duffel aldığı yeni yatırımı, Londra'daki mühendislik ekibini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Duffel'in kurucularından Steve Domin, webde veya mobil cihazda seyahat deneyimlerinin doğasını tamamen yeniden tanımlayacak bir platform oluşturdularını söyledi. Domin ayrıca, seyahat endüstrisinin en önemli müşterilerinin ve tedarikçilerinin -havayolu şirketleri, oteller, nakliye şirketleri gibi- talep ve davranışlarını servis etmek için teknolojisini geliştirmediklerini ve bunun sonucu olarak müşterilerin zarar gördüğünü sözlerine ekledi. Seyahat acentelerinin, 70'lerden kalma gibi görünen terminallerde hala çalıştıklarını ve seyahat alıcılarının uygun ücreti bulmadan önce 10 web sitesine göz atmak zorunda kaldıklarını, Duffel'ın da bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Blossom Capital'ın kurucusu Ophelia Brown ise yatırımla ilgili olarak Duffel ekibinin seyahat alanını tamamen yeniden icat etme konusunda çok iddialı planları olduğunu, bu yüzden onları görevlerinde desteklemek için çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.