Inception filmini gerçeğe dönüştüren uygulama: Nception

Inception filmini gerçeğe dönüştüren uygulama: Nception

Interstellar, The Dark Knight ve Memento gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan'ın 2010 yılında yazıp yönettiği ve uzunca bir dönem hafızalardan silinmeyen filmi Inception'daki şehir bükme hikayesi, yeni tanıtılan Nception uygulaması ile gerçeğe dönüşüyor.

Inception'ın bir sahnesinde Ellen Page'in hayat verdiği Ariadne karakterinin şehri büktüğü ve etrafa istediği şekli vermeye başladığı sahneyi filmi izleyenler muhakkak hatırlayacaktır. Nception uygulaması da gerçekliği tıpkı filmde olduğu gibi bükmeye izin veriyor. Uygulamayı kullananlar fotoğraf ve videolarını bu efekt sayesinde görsel açıdan ön plana çıkarabiliyorlar.

Şu anda sadece iOS kullanıcıları için aktif olan Nception'ın ücretsiz olmadığını, uygulamayı kullanmak için 8,99 TL'yi gözden çıkarmanız gerektiğini en baştan belirtelim. Üstelik uygulamayı hayata geçiren HugeKids AB, uygulama yeni olduğu için ücretin bu şekilde olduğunu, ilerleyen dönemde Nception'ın 8,99 TL'den çok daha yüksek bir meblağ karşılığı kullanılabileceğini belirtiyor. Şirketin diğer uygulamalarına baktığımızda karşımıza çıkan ortalama ise gelecek dönemde, döviz kuru uçuk bir seviyeye çıkmadığı sürece, Nception'ın 24,99 TL gibi bir karşılığı olacağını gözler önüne seriyor.

Uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken ise çok basit. Gerekli ödemeyi gerçekleştirdikten sonra mobil cihazınıza indirdiğiniz uygulamayı istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Uygulamada 20'den fazla şablon bulunuyor ve gelecek dönemde bu şablonların sayısının artacağını söylemek de mümkün görünüyor. Canlı video özelliğinin bulunduğu platformda, videolara ağır çekim özelliği de eklenebiliyor. Galerinizde bulunan bütün videolara uygulamanın tüm efektlerini ekleyebiliyorsunuz. Bunun için videoyu o anda çekmeniz gerekmiyor. Uygulamada kullandığınız videoların renklerini de filtreler yardımıyla değiştirebiliyorsunuz.

Instagram, Snapchat ve Facebook gibi uygulamaları da destekleyen Nception, iMovie düzenlemeleri için de kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Uygulamayı iOS cihazlarınız için bu linkten indirebilirsiniz. Nception'ın Android cihazlar için aktif edilip edilmeyeceğinin bilgisi ise ne yazık ki henüz mevcut değil. Eğer uygulamayı satın almadan önce bir deneme yapmak isterseniz Björn Höglund'a PH üzerinden ulaşarak kod talep edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.