Warren Buffett: Apple'ın Tesla'yı satın alması çok kötü bir fikir

Warren Buffett: Apple'ın Tesla'yı satın alması çok kötü bir fikir

Teknoloji şirketi Apple ve  Tesla'nın  birleşme fikri  yıllardır dikkat çeken bir konu. Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Bloomberg'e verdiği bir röportajda, iki şirketin aralarında bir şeyler konuştğunu doğruladı. Ancak konuşmanın odak merkezinde birleşmenin olmadığını paylaştı.

Musk'a göre Apple'ın Tesla'yı satın alması pek de mümkün değil. Musk konuyu "Güçlü bir kitle pazarında elektrikli otomobil üretmeye odaklanıyoruz. Her türlü edinim senaryosunda, kim olursa olsun, her zaman Tesla'nın itici hedefi haline gelmiş olan bu göreve dikkatimizi dağıtacağımız için çok endişeliyim." olarak yorumluyor.

Tartışmalar sürerken, konuya yönelik bir yorum da yatırımcı Warren Buffett'tan geldi. Yatırımcıya göre, olası bir durumda Apple'ın Tesla'yı satın alması akıllıca bir hamle değil. Buffett, dün Fox Business'e verdiği röportajında Apple için Tesla'nın "çok kötü bir fikir olacağını" söyledi.

Kendisine göre, otomobil endüstrisinde uzun vadeli bir rekabet avantajı oluşturmanın, şirketlerin rakiplerine göre üstünlük sağlamak için hız, ölçek ve ağ etkilerini kullanabileceği teknoloji endüstrisinden çok daha zor.

Buffett, otomobil dünyasının farklı dinamikleri olduğuna dikkat çekiyor. "Otomobil dünyasında bir yıl kazanabilir ancak ertesi yıl kaybedebilirsiniz." diyen yatırımcı, "Kaynakları olan bir düzine büyük şirket var. Daha fazlası gelmeye devam edecek ve Tesla'nın yaptıklarını kopyalayacaklar" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.