Deniz Güven, Standard Chartered’ın yeni dijital bankasının CEO’su olarak atandı

Hong Kong'da kurulacak olan dijital bankanın CEO pozisyonuna, Garanti Bankası'ndan Standard Chartered Bankası'na transfer olan Deniz Güven atandı.
Deniz Güven, Standard Chartered’ın yeni dijital bankasının CEO’su olarak atandı

Standard Chartered, Hong Kong merkezli bir dijital banka kurma yönünde adımlar atmış ve Hong Kong Para İdaresi'ne lisans başvurusunda bulunmuştu. Hong Kong merkezli bir dijital banka kurmak, Standard Chartered'ın Asya'da yeni nesli yakalaması için oldukça önemli bir hamle. Hong Kong Para İdaresi'nden henüz olumlu bir dönüş alınmamış olsa da İngiltere merkezli Standard Chartered'ın olumlu dönüş alma ihtimalini oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Hong Kong'da kurulacak olan dijital bankanın CEO pozisyonuna, Türkiye'de bankacılık sektöründe oldukça bilinen bir isim olan ve geçtiğimiz yıllarda Garanti Bankası'ndan Standard Chartered Bankası'na transfer olan Deniz Güven atandı. Deniz Güven şu anda Standard Chartered Bankası'nda Müşteri Deneyimi ve Dijitalden Sorumlu Global Yönetici olarak görev alıyor.

Deniz Güven, yeni dijital bankanın kuruluşunun sorumluluğunu üstlendi ve ekibinin “insani bir dokunuşla” yenilikçi dijital hizmetler sunan bir bankacılık modeli oluşturmasına öncülük edecek.

Yeni görevi ve dijital banka ile ilgili olarak Deniz Güven şöyle diyor: "Hong Kong'da yeni bir sanal bankayı yönetme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Burada odak noktamız akıllı bir bankacılık modeli ile müşterilerin problemlerine gerçek dijital servislerle çözümler üretmektir. Biz, yeni bir bankacılık modeli kurmayı ve yürütmeyi amaçlıyoruz ve bu yeni model ile tüm küresel oyunculara rol model olmayı hedefliyoruz."

Deniz Güven'e yeni pozisyonunda başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.