Instagram Influencer'larını puanlayarak listeleyen girişim: HypeAuditor

HypeAuditor, Influencerları ülkelerine, kategorilerine ve puanlarına göre sınıflandıran girişim, hesapların etkileşimi konusunda da ciddi detaylar paylaşıyor.
Instagram Influencer'larını puanlayarak listeleyen girişim: HypeAuditor

HypeAuditor sosyal medyacıların Influencer Marketing tarafında uzun süredir var olan bir ihtiyacına cevap veriyor. 

Şimdiye kadar ortaya çıkan Influencer marketing girişimlerinden farklı olarak HypeAuditor'da Influencerların bir siteye kaydolmasına gerek kalmıyor. İşlenmiş verileri farklı kaynaklardan toplayan girişim, onları kişisellikten uzaklaştırarak düzenliyor. Yani Instagrammer'ın paylaşımları ve imajından çok veriler kullanılarak bir puanlama yapılıyor.

Puanlama esnasında kullanılan yapay zeka sayesinde sadece gerçek takipçileri ve beğenileri dikkate alan HypeAuditor, Influencer puan listesini günlük olarak güncelleyen bir algoritmaya sahip.

Tüm bu arkaplanda kullanılan teknoloji ise HypeAuditor'un diğer Influencer girişimlerinden ayrılmasını sağlıyor. Girişim, puanlama için 10 binden fazla takipçiye sahip ve son 30 günde içerik girişi yapmış olan herkese açık hesapları verilerine dahil ediyor.

Eğer Influencer 30 günden fazladır içerik girişi yapmamışsa puanlama sisteminden çıkartılıyor. Buna rağmen ekip Takipçi Kalite Puan bakarak bloggerları listeden çıkartma eğiliminde değil. Hesaplamalarında sadece gerçek takipçileri ve hakiki etkileşimi baz alan HypeAuditor, düşük takipçi kalite puanına sahip bir bloggerın gerçek takipçi ve etkileşime sahip olması hainde listede kalacağını belirtiyor.

Bu arada ülke kategorisinde belirtilen puanlamaların ise ülke çapındaki gerçek takipçi sayısı ve etkileşime göre belirlendiğini belirtelim. Belli kategorilerin bazı ülkelerin blog dünyasında yeteri kadar görüntülenme almaması nedeniyle sadece küresel verilerde bulunabildiğini söylemekte de fayda var.

Siteye girdiğinizde küresel olarak zirvede olan Influencerların puanları liste halinde karşınıza çıkıyor. Bu listede puanlarının yanı sıra etiketler halinde Influencerların aktif olduğu alan da belirtiliyor. Aynı zamanda sadece listenin yukarısında yer alan kısmdan  ülke ve kategori girerek, istediğiniz ülke ve kategorideki Influencerları puanlarına göre görüntüleyebiliyorsunuz.

Ancak şimdilik ülke ve kategoriler seçeneklerinin sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Sitede yer verilen kategoriler, güzellik ve moda,  otomobiller ve motorsikletler, çocuklar ve aile, giysiler, el çantaları,ayakkabılar ve aksesuarlar, eğlence, fitness ve yoga, ev ve bahçe, filmler ve TV, müzik, evcil hayvanlar, fotoğrafçılık, restoranlar, yiyecek ve sebze-meyve alışverişi,sporlar, seyahat ve turizm olarak sıralanıyor.

Sitede yer alan ülkeler arasında ise Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Malezya, Meksika, Rusya, Slovakya, İspanya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Birleşmiş Milletler bulunuyor.

Her ne kadar sitede yer alan ülkeler arasında Türkiye bulunmasa da, arama çubuğu üzerinden puanını öğrenmek istediğiniz Influencer'ın kullanıcı adını yazarak verilerine ulaşabiliyorsunuz. Ulaştığınız veriler hesap aktivitesini, ülke, kategori ve küresel bazdaki puanlamalarını, takipçilerin ilgi alanlarını, takipçi büyümesini, takipçilerin cinsiyet, ülke ve dilini kapsıyor.

Eğer arzu ederseniz sitenin size sunduğu ücretsiz raporu indirerek takipçi kalitesi analizi, gerçek etkileşim kontrolü gibi verilere ulaşmanız da mümkün. Global listenin üst sıralarında yer alan Influencerlara tıkladığınızda ise raporu tamamen site üzerinden görüntülemeniz mümkün.

Girişimin raporlar için sunduğu ücretlendirmenin de oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyelim. Raporları indirmek için önceden token almanız gerektiğini belirten HypeAuditor, aldığınız Token miktarı ne kadar fazlaysa rapor başına verdiğiniz ücretin o kadar düşük olmasını sağlıyor.

Product Hunt'ta olumlu yorumlar alan HypeAuditor'un kısa zaman içinde Influencer ve marka ilişkilerinde kilit rol oynayacağı kesin. Influencerların Social Bakers'ı olarak tabir edebileceğimiz bu girişim, Facebook  ve Instagram gibi devlerin göz diktiği Influencer Marketing alanında liderliğe oynuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.