HP'den Antonio Lucio Facebook'un yeni CMO'su oldu

HP'den Antonio Lucio Facebook'un yeni CMO'su oldu

Facebook kendi tarihinde yaşadığı en büyük marka krizlerinden birinin ortasındayken, geçmişte Pepsi ve Visa'da çalışmış olan kıdemli CMO Antonio Lucio'yu işe aldı. Son 3 yıldır HP'nin CMO'su olan Lucio, işinden istifa ederek 4 Eylül'de Facebook'ta göreve başlayacak. Gary Briggs'in yerine gelecek olan Lucio'dan Facebook'un marka imajını yükseltmesi ve uygulamalar içindeki özellikleri çapraz tanıtım sürecine sokması bekleniyor.

Lucio çalışma süresince raporlarını Ürün Yöneticisi Chris Cox'a iletecek ve Operasyon Yöneticisi Sheryl Sandberg'in lider ekibinde yer alacak. Facebook ise Lucio'nun Instagram ve WhatsApp gibi şirkete ait olan uygulamalar üzerinde çalışacağını belirtiyor. Bu iki uygulamanın da tanınmış bir CMO eksikliği çektiğini düşünürsek, Lucio'nun bu iş için biçilmiş kaftan olacağını söyleyebiliriz. Zira Antonio Lucio, HP'den önce 7 yıl boyunca Visa'nın pazarlama ve iletişim yöneticiliğini yürütmüş, ondan önce de PepsiCo'da sekiz yıl boyunca inovasyon ve içecek pazarlaması liderliğini üstlenmişti.

Cox ise bu yeni işe almayı duyuran Facebook gönderisinde Lucio'nun iş deneyiminden bahsettikten sonra onun presibe sahip yerlerde dürüstlükle özgün küresel markalar yaratmaya duyulan ihtiyacı açık sözlülükle ifade ettiğini söyledi. Cox aynı zamanda gönderisinde çeşitlilik kavramına da yer verdi. ABD'de şirketlerin insan kaynakları alanında ırk, cinsiyet ve cinsel yönelim bakımından çeşitliliğe sahip olması oldukça önemli olduğunu hatırlatalım.

Lucio çeşitlilik açısından Facebook'a çok daha fazla şey kazandırabilir. LinkedIn hesabında kendini tanıtırken, hayattaki görevinin geçen yıllara karşı direnen markalar inşa etmek olduğunu söyleyen Lucio, sonraki cümlelerinde bu tanımı genişletiyor. Bu markaların insanların hayatları üzerinde anlamlı bir etki yaratma amacına sahip olduğunu, duygusal bağlar kurduğunu, dürüstlükle hareket ettiğini ve amaçlarını yerine getirmek için kendilerini yeniden inşa ettiklerini ifade ediyor.

Aslına bakarsanız Lucio kendi kişisel markasını da bu prensipler çerçevesinde yönetiyor. Kadın meslektaşlarının başarılarını retweet ederek onlardan övgüyle bahseden Lucio, Forbes tarafından en etkili 2. CMO seçildi. Çeşitlilik üzerine yaptığı çalışmaların sonucunda PR Week ve Women In Marketing etkinlikleri tarafından da ödüle layık görüldü. HP'de yönetici pozisyonlarında yer alan kadın sayısının yükselmesi için #MoreLikeMe kampanyasının oluşturulmasına yardım eden Lucio, HP pazarlama departmanı işlerinde yüzde 20 olan oranı yüzde 50'ye çıkardı. HP'nin marka tercih puanlarının yıldan yıla yüzde 6 yükselmesine de katkı sağladı.

Yakın zamanda Facebook'un Cambridge Analytica krizine istinaden TV ve otobüs duraklarında yayına aldığı özür kampanyasını düşündüğümüzde, Lucio'nun marka imajını bu özrün çok ötesine taşıyacağını söyleyebiliriz. Lucio'nun aynı zamanda Facebook ürün pazarlama departmanından da sorumlu olması, Facebook'un uygulamalar içinde yürüttüğü dikkat çekme çabasını farklı yönde etkileyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.