DJI yeni drone modeli Mavic 2 Pro'yu tanıttı

DJI yeni drone modellerini tanıttı. Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom adlı iki yeni modelle karşımıza çıkan DJI, Pro versiyonla Hasselblad kameralı bir drone sunarken, Zoom versiyonu ise havada zoom yapabilme kabiliyetine sahip gelişmiş özellikleriyle karşımıza çıkıyor.
DJI yeni drone modeli Mavic 2 Pro'yu tanıttı

Drone üreticisi DJI, Mavic ailesinin yeni üyelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. DJI Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom olmak üzere iki ayrı modelin tanıtımını aynı anda gerçekleştirdi.

Her ne kadar son tüketici sınıfında bir drone modeli olsa da özellikle Mavic 2 Pro, profesyonel ihtiyaçlara cevap verebilecek kadar güçlü bir drone olarak donatılmış durumda. Mavic 2 Pro ile dünyaca ünlü fotoğraf makinesi üreticisi Hasselblad ile bir ortaklığa gidilmiş. Elbette bu noktada yapılan işbirliğinin, DJI'n 2015 yılında Hasselblad'ın azınlık hissesini satın almasıyla bağlantılı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Böylece DJI, yerleşik bir Hasselblad kamerasına sahip olan ilk drone oldu. Böylece Mavic 2 Pro görüntü işlemi konusunda oldukça gelişmiş bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Mavic 2 Pro, sahip olduğu 1" CMOS sensör ile üst düzey bir görüntü kalitesi sunuyor. 10-bit HDR video çekebilme kapasitesine sahip Mavic 2 Pro, hava fotoğrafçılığını bir adım öteye taşıyor. Kameranın diyafram aralığı ise f/2.8-f/11.

DJI'n yeni piyasaya sürdüğü drone'lar daha uzun uçuş süreleri, daha hızlı ve daha sessiz özellikleriyle dikkat çekiyor. DJI'n yeni hava araçları 31 dakika havada kalabiliyor. DJI'n kamerası havada yakındaki nesneleri algılayabiliyor ve bunlarla çarpışmadan kaçınma manevrası gerçekleştirebiliyor. DJI drone'lar spor moda alındığında, rüzgarın da müsaade ettiği koşullarda 72 km/h hıza kadar çıkabiliyor.

DJI'n Mavic 2 Pro'su 1449 dolar, Zoom modeli ise 1249 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda. Mavic 2'ler birer oyuncak olmak için pahalı kalsa da, özellikle hava fotoğrafçılığı ve drone meraklıları için oldukça gelişmiş ve ihtiyaçlara fazlasıyla cevap verebilecek kapasitede bir ürün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.