Elon Musk'a ilham veren Asimov'un Vakıf serisi Apple TV dizisi oluyor

Elon Musk'a ilham veren Asimov'un Vakıf serisi Apple TV dizisi oluyor

Apple, 1951 yılında Isaac Asimov tarafından yazılan Vakıf serisini resmi olarak TV dizisine dönüştürüyor. Dizinin ekibinde ise Kara Şövalye'nin senaryo yazarı David S. Goyer ve Terminator: The Sarah Conner Chronicles'ın yaratıcısı Josh Friedman öne çıkıyor.

Görünen o ki; Apple TV gündeme oturan bu yapımıyla Netflix, Hulu ve Amazon'un karşısında tercih sebebi olmak istiyor. Bilim Kurgu alanında önemli yere sahip olan bu kitap serisi, psikotarihçi Harı Seldon'un kurduğu bilimsel düşünce kuruluşu olan Vakıf'ı ele alıyor. Seldon, Vakıf'ı karanlık çağdan 12 bin yıllık intergalaktik medeniyete kadar uzanan insanlık hakkındaki kolektif bilgiyi muhafaza etmek için kuruyor.

Vakıf kitabında Asimov'un ortaya koyduğu fikirler ise zaman karşısında dimdik ayakta duruyor. Hatta Elon Musk'ın en sevdiği kitaplar arasında yer alan Vakıf, Musk'a hem bu gezegeni korumak hem de diğer gezegenlere seyahat etmek için ilham verdi. Bunu 2013 yılında verdiği bir röportajda paylaşan Musk, hala bu kitaplara olan ilgisini kaybetmiş değil.

Hatırlarsanız bu yılın başlarında SpaceX Falcon Heavy ile birlikte Tesla Roadster'ı da uzaya gönderen Musk, Roadster'ın sürücü koltuğuna uzay kıyafetine içinde David Bowie dinleyen cansız bir manken yerleştirmişti. Bu mankenin aynı zamanda içinde Vakıf üçlemesini bulunduran bir veri depolama cihazı bulundurması ise Musk'ın seriye duyduğu sevginin açık bir göstergesi.

Bu durum bizlere Apple TV'de yayına alıncak olan bu yeni dizinin en sıkı takipçisinin Elon Musk olacağını düşündürüyor. Yine de dizinin ne zaman görücüye çıkacağı henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.