Oggito, sanat ve edebiyat alanında kaliteli içeriklere odaklanıyor

Oggito, sanat ve edebiyat alanında kaliteli içeriklere odaklanıyor

2016 yılında kurulan Oggito.com, kültür odaklı bir içerik sitesi. Oggito, kullanıcılara sunduğu içerikleri hayat, insan, sanat ve edebiyat, şehir, doğa, tasarım, bilim ve teknoloji, medya ve internet, eğitim, eğlence ve söyleşiler başlıkları altında topluyor.

Tüm stratejisini nitelikli ve özgün içerikler üzerine kuran girişim, kullanıcılarının toplumsal kültür hayatının niteliğinin yükselmesine ve genişlemesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. İçerik türleri arasında ise yazılar, haberler, yorumlar, belgeler ve videolar yer alıyor.

Sadece yazarlarının değil okurlarının da yazılarına yorumlarına, ürünlerine ve videolarına yer veren bu içerik sitesinin gelecekte bir Bilgi Kaynağı olarak konumlanmak istediğini de belirtelim. Üstelik Oggito'nun arkasındaki ekip,  yayıncılık ve içerik alanında kırk yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirtiyor.

Bu yılın Ocak ve Temmuz ayları arasında 979 bin 089 ziyaretçi çeken platform, 1 milyon 400 binden fazla görüntülenmeye sahip. Sayfada ortalama 2.40 dakika kalan ziyaretçilerin içerikleri geçen ay 165 bin 265 kez okuduğu görülüyor. Tahminimizce Nilüfer Açıkalın ve Candan Erçetin gibi tanımış isimlerle yapılan edebiyat söyleşilerinin de bu rakamlara katkısı büyük. Aynı zamanda edebiyat dünyasının öne çıkan isimleriyle yapılan söyleşiler ve söyleşi çevirileri de dikkat çekici olabilir.

Oggito’nun öncelikli olarak gelir modelinin Display Reklam ve Doğal İçerik Reklamı yayınına dayandığını belirtelim. Girişim, aynı zamanda ödeme yapan kullanıcılara da sahip. Reklam çalışmalarına ilk olarak Nisan 2017’de başlayan Oggito, ilerleyen zamanlarda gelir modeline yaratıcı ekler yapmayı da planlıyor.

Açık konuşmak gerekirse Oggito'nun diğer içerik sitelerinden farkının, konuları kültür boyutuyla ele alması olduğunu söyleyebilir. Başka içerik sitelerinde de rastlanan gezi, yeme - içme ve şehir kategorileri dahi platformda daha özgün başlıklar altında ve kültür boyutuyla yer buluyor. Bu anlamda sitenin kullanıcılara tık odaklı içeriklerden çok daha derin bir içerik deneyimi sunduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.