Toptancı market girişimi Boxed 111 milyon dolar yatırım aldı

Online toptancı market girişimi Boxed, daha önce aldığı 400 milyon dolarlık satın alma teklifini reddetti ve 111 milyon dolarlık bir yatırım aldığını açıkladı. Boxed'ın şu anki değerlemeisnin ise 600 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
Toptancı market girişimi Boxed 111 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de çocuklu ailelerin 2017 yılında haftalık ortalama alışveriş harcamasının ortalama 170 dolar olduğu biliniyor. Bu pazar öyle bir pazar ki hem sürekliliğini koruyor hem de bu iştah açıcı bu pazardan pay kapma yarışı da hem perakende hem e-ticaret girişimlerini bu alana daha iyi odaklanmaya itiyor.

2013 yılında kurulan Boxed adlı girişim ise sadece online ve toptancı market konsepti ile bu pazara göz diken girişimlerden birisiydi. Müşterilerin market ihtiyaçlarını toptan karşılama çözümü sunan ve elbette bunu çok daha rekabetçi fiyatlarla yapan girişim Boxed kısa sürede önemli bir büyüme rakamı elde etti. Müşteriler açısından pek çok avantajı olan sistemde ürünler kapınıza kadar kargoyla geliyor. Böylece taşıma derdinden kurtulan müşteri bir de bu olanağa daha uygun fiyatlarla erişmesiyle oldukça cazip hale geliyor.

Boxed'ın müşteriler açısından tercih edilir bu yapısı elbette şirkete yatırımcı ilgisini de üst düzeye taşımıştı. Halka açılmış bir şirket olan Kroger adlı online market girişiminin de Boxed'ı satın alma girişimi son olarak olumsuz sonuçlandı. Kroger'ın teklif ettiği 400 ile 500 milyon dolar arasındaki bir rakamı reddeden girişim, bunun hemen ardından azınlık hisselerini Japon süper market zinciri Aeon'a sattı ve turla birlikte 111 milyon dolar yatırım aldı.

Online toptan market girişimi Boxed, Aeon'un önderliğinde ve stratejik ortaklığında aldığı bu son yatırımla ile birlikte ise değerlemesini 600 milyon doların üstüne taşıdı. Boxed'ın kurucu ortaklarından olan ve CEO'su Chieh Huang yaptığı açıklamada pazarın ve endüstrinin sürekli olarak değiştiğini, bundan sonra lojistik, robotik, yapay zeka odaklı veri kullanımı gibi dijital konulara önem vereceklerini işaret etti. Şirketin yeni Japon yatırımcı ortağı Aeon da bu noktada Boxed'a bilgi birikimini paylaşacak.

Boxed'ın çalışma biçimini gösteren ve teknolojik araçların, otomasyonun nasıl kullanıldığını anlatan bir video röportajı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.