Robot araçlar, Arizona'da yiyecek teslimatına başladı

Robot araçlar, Arizona'da yiyecek teslimatına başladı

Dünyanın önemli perakende şirketlerinden Kroger ile daha önce sizlere aktardığımız otonom araç girişimi Nuro'nun robot araçları, geçtiğimiz gün Arizona'da yemek siparişlerinin teslimatlarını gerçekleştirmeye başladı. Bunun haziran ayında ortaklıklarını açıklayan ikili için bir ilk olduğunu söylemek mümkün.

Şu an için teslimatları gerçekleştiren Kroger'ın tek mağazası bulunuyor. Operasyonlar East McDowell Road'da bulunan Fry's Food Store üzerinden yürütülüyor. Bu kapsamda müşteriler Fry's Food Store'un mobil uygulaması ya da web sitesi aracılığıyla siparişlerini verebiliyorlar. Market siparişleri aynı gün veya bir sonraki gün teslimat için planlanabiliyor. Minimum sipariş miktarının zorunlu tutulmadığı uygulamada her siparişin teslimat bedeli ise 5,95 dolar olarak belirlenmiş.

Öncelikle, Nuro'nun otonom araçlar olan Toyota Prius ve Nissan Leaf araç filosuyla teslimat yapılacak ve her arabanın arkasında bir güvenlik sürücüsü bulunacak. Ancak daha sonra şirket, Nuro'nun Kaliforniya'daki genel merkezinde test edilmekte olan, özel olarak inşa edilmiş R1 sürücüsüz dağıtım araçlarını kullanmaya başlayacak.

Otonom araç testlerinde Arizona ilk sıralarda yer aldığı için girişimin bu tercihi herhangi bir şaşkınlığa sebep olmuyor. Fry's Food Store müşterilerinin, sürücüsüz teslimatlardan bir fayda görüp görmeyecekleri ise bu noktada merak konusu olmaya devam ediyor. Çünkü tipik, insan gücü ile çalışan dağıtım hizmetinden farklı olarak, müşterilerin, insansız dağıtım araçlarını kullanarak verdikleri siparişleri almak için belirli bir noktada beklemesi gerekiyor.

Müşteriler için fayda sağlayıp sağlamayacağı bilinmez ama bunun teknolojik olarak önemli bir adım olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.