Android için native işitme cihazı desteği geliyor

Android için native işitme cihazı desteği geliyor

Google'ın mobil işletim sistemi olan Android, duyma güçlüğü çeken kullanıcıları sevindirecek yeni bir haber ile karşımızda. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Google, Android işletim sistemi için native işitme cihazı desteği sunmaya başlayacak.

Her ne kadar sevindirici bir haber olsa da Google'ın attığı bu adımın oldukça geç kalmış bir adım olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse bluetooth özellikle işitme cihazları iPhone modelleri ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Bugün işitme cihazı desteği için çalışmalarına başladığını duyuran Google, bu proje için Danimarka merkezli GN Hearing ile çalışacak.

Düşük gecikme hızları ile ses aktarımı yapacak

İşitme cihazları üreten bir firma olan GN Hearing, Google iş birliği ile ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) isimli bir protokol geliştirecek. Düşük gecikme hızları ile başarılı bir ses aktarımı yapmayı hedefleyen Audio Streaming for Hearing Aids, pil performansı konusunda da avantajlar sağlayacak.

ASHA özelliğini kullanabilecek olan bluetooth işitme cihazları başka bir cihaza gerek duymadan Android akıllı telefonlar ile uyumlu bir şekilde çalışabilecek. ASHA'nın hem telefon görüşmeleri yapmak hem de müzik dinlemek için kullanılabileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.