Coinbase, kimlik doğrulama teknolojisi geliştiren Distributed Systems'i satın aldı

Coinbase, kimlik doğrulama teknolojisi geliştiren Distributed Systems'i satın aldı

Kişisel verileri koruma kanunu, Facebook ve Cambridge olayı derken internet dünyasında son yılların en büyük tartışması kişisel veriler üzerine dönüyordu. Bir çok kullanıcı sosyal medya hesaplarını silmek gibi geçici ve çok da faydası olmayacak çözümler üretirken bir yandan da hükümetler şirketlere yaptırımlar uygulayarak bu sorunun önüne geçmeye çalışıyorlar. Uzun yıllardır var olan bir sorun olması dolayısıyla atılan adımların pek de reel sonuçlar doğurmadığını görüyoruz.

Tüm bunlar yaşanırken hızla gelişmeye devam eden blockchain teknolojisi ise bu soruna çare olabilir gibi görünüyor. Blockchain teknolojisini kullanarak kimlik doğrulama sistemi geliştirmeye çalışan girişimlerden Distributed Systems dün yapılan resmi duyuruyla Coinbase tarafından satın alındığını paylaştı. 5 kişilik bir ekipten olulan Distributed Systems ekibiyle beraber Coinbase ekibine katılarak çalışmalarına Coinbase çatısı altında devam edecek.

Distributed Systems, şimdiye kadar 1.7 miyon dolar tohum yatırımı almış yeni bir girişim ve CEO Nikhil Srinivasan yeni yatırım arayışında potansiyel yatırımcıların kendilerini anlayamadıklarından şikayetçi olduğunu belirtiyor. "Kimse burada gerçekten ne geliştirdiğimizi anlamıyordu" diyen Srinivasan olası yatırımlar için Coinbase ile görüşmeler yaptıkları sırada Coinbase'in sistemi anladığı anda hemen satın almaya karar verdiğini söylüyor.

Bildiğiniz gibi Coinbase kripto para dünyasındaki en büyük borsa ve şu anda 20 milyondan fazla onaylı müşterisinin 8 milyar dolardan fazla yatırımını yönetiyor.

Yaptığı çalışmalar ve yatırımlar ile Coinbase geleceğin kimlik doğrulama sistemi olmaya çalışıyor ve bu alanda yatırımlar yapmaya devam ediyor. Satın alınan Distributed Systems'in CEO'su Nikhil Srinivasan ve kurucu ortağı Alex Kern Coinbase'in "Login with Coinbase" adını verdikleri ürününün geliştirilmesi üzerinde çalışacaklar. Ekibin geri kalanı ise Coinbase’in "Toshi decentralized mobile browser" adını verdiği merkezi olmayan mobil tarayıcı projesinde yer alacaklar.

Coinbase yaptığı bu hamle ile şu anda Facebook tarafından domine edilen tek tuşla giriş alanında oldukça büyük bir pay sahibi olabilir çünkü blockchain teknolojisi sayesinde kişiler kimlik bilgilerini paylaşmadan doğrulama imkanı bulacaklar. Bunun yanında Coinbase'in blog yazısında Identity projesinin ürün yöneticisi B Byrne'in de dediği gibi gelecekte bu sistemin pasaportunuzun yerine geçmemesi için hiç bir neden yok.

Bu alanda Türkiye'den de çalışmalar olduğunu belirtmek istiyorum. Webrazzi Arena 2017'nin kazananı Kimlic, yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor ve alanında ilk yasalarla uyumlu KYC projesi olmaya yolunda ilerliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.