Y Combinator, laboratuvar ekipmanlarını bulmayı kolaylaştıran Happilabs'e yatırım yaptı

Y Combinator bugün, laboratuvar ekipmanlarını daha uygun fiyata bulmayı sağlayan Happilabs adlı girişime yatırım yaptığını açıkladı.
Y Combinator, laboratuvar ekipmanlarını bulmayı kolaylaştıran Happilabs'e yatırım yaptı

Dün Y Combinator'ın Mac'd restoran zincirine yaptığı yatırımın haberini sizlerle paylaşmıştık. Her ne kadar dünkü yatırım Y Combinator için alışılmışın dışında olsa da şirket bugün, laboratuvar ekipmanlarını daha uygun fiyata bulmayı sağlayan Happilabs adlı girişime yatırım yaptığını açıkladı. Girişim, Y Combinator'dan 120 bin dolarlık yatırım aldı.

Happilabs, büyük ve pahalı makinelerden beherglaslara, deney tüpülerine ve lastik eldivenlere kadar her şeyi kıyaslayarak satın almayı kolaylaştırıyor. Kısacası girişime, laboratuvar ürünleri için pazar yeri demek de mümkün. Happilabs'in CEO'su Tom Ruginis ise girişim için "sanal laboratuvar" tabirini kullanıyor.

Tom Ruginis, laboratuvar malzemeleri için kar marjının olağanüstü derecede yüksek olduğunu, bilim adamlarının alışveriş yapmanın zor olduğunu bilmelerine rağmen bu yükseklikten habersiz olduğunu söylüyor. Ruginis, laboratuvar malzemeleri satın almak isteyen birinin nereye başvurması gerektiğini bilmediğini de sözlerine ekliyor.

Eski bir doktora öğrencisi ve laboratuvar sorumlusu olarak Ruginis, laboratuvarları doğru malzemelerle depolamak için ilk elden deneyime sahip. Ruginis, farmakoloji alanında doktorasını tamamladıktan sonra bir bilimsel distribütörün satış elemanı olarak işe koyuldu ve farklı alanlardaki laboratuvarların bile aynı temel malzemeler için farklı fiyatlarda para ödüyor olduğunu gördü. Bunun sonucunda da Happilabs'i kurmaya karar verdi.

Happilabs şu anda 6 sanal laboratuvar yöneticisi ve 8 destek personelinden oluşan 14 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.