Teknolojik yatırımların öncü isimlerinden Y Combinator, bir restoran zincirine yatırım yapıyor

Teknolojik yatırımların öncü isimlerinden Y Combinator, bir restoran zincirine yatırım yapıyor

Dropbox, Airbnb ve diğer girişimlerin hayata geçirilmesinden önemli bir payı olan Y Combinator, bu kez Mac’d isimli fast-food restoran zincirine yatırım yapıyor. Teknolojik girişimlere yaptığı önemli yatırımlarla tanıdığımız Y Combinator'un yeni yatırımının bedeli ise 120 bin dolar olarak açıklandı.

Mac, San Francisco'da müşterilerinin kendi peynir ve peynir yemeklerini hazırlayabilmeleri için altı peynirden ve  çeşitli soslar arasından seçim yapmalarını sağlayan iki restoran işletiyor. Şirketin ayrıca Portland'da kurucularının “hayalet mutfak” olarak tanımladıkları, sadece Postmates ve Grubhub gibi hizmetlerle verilen siparişleri hazırladıkları bir dükkanı bulunuyor. Mac'd önümüzdeki yıl hayalet mutfak modelini 5 ila 7 şehire kadar genişletmeyi planladığını açıkladı.

Mac'd kurucuları Antony Bello ve Chen-Chen Huo, teknolojik farklılıklarının, işyerlerini ortak mutfaklarla ölçeklendirmek için dağıtım platformlarının büyümesinden yararlandığını ve bu yüzden Y Combinator'la çalışmayı tercih ettiklerini söyledi. Mac'd aldığı yatırımla hizmetlerini genişletirken aynı zamanda kendi markasına ve ürünlerine de odaklanmak istiyor.

Mac'd, geçtiğimiz Ocak ayında San Francisco'da bir dizi yenilik yaptı. San Francisco'nun Marina bölgesindeki ilk kalıcı yerini ise Temmuz 2017'de açtı. Bu yeniliklerden kazanılan paralar da yeni yerler için harcandı.

Y Combinator gibi bir inkübatör ve yatırım şirketinin Mac'd gibi bir restoran zincirine yatırım yapması ise fast-food zincirinin teknolojik açıdan yeniliklere açık olduğunun bir göstergesi demek mümkün duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.