Kripto para piyasasındaki düşüşe rağmen yeni yatırım fonları piyasa giriyor

Kripto para piyasasındaki düşüşe rağmen yeni yatırım fonları piyasa giriyor

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında olağanüstü şeyler yaşanmıştı. Piyasanın müthiş bir hızla 800 milyar dolara ulaşması ve bitcoinin 19 bin doları geçmesi para piyasalarında büyük bir yankı uyandırmıştı. 2018 yılı ise benzer bir yükseliş bekleyenler için ve tabii ki bitcoinin en yüksek olduğu dönemlerde piyasaya girenler için hayal kırıklığı oldu şimdiye kadar.

Eylül ayına ertelenen ETF duyurusu ile beraber yine değer kaybetmeye başlayan kripto para piyasasında bir grup yatırımcı için umut tükenmiş gibi olsa da Wall Street için yeni gelişen bu varlık sınıfı hala cazibesini koruyor diyebiliriz. Görece küçük bir yatırım fonu olan Reality Shares bu fonlardan biri ve 100 milyon dolarlık kripto para karşılığı bir serbest fon başlatmaya hazırlanıyor.

Kaliforniya merkezli şirket daha önceleri yaptığı blockhain ve kripto para yatırımlarıyla sadece bu yıl içerisinde 100 milyon dolar artırdığını görünce bu serbest fonu inşa etmeye başlamış diyor şirketin planlarına aşina olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir kişi.

100 milyon dolarlık bir kripto para yatırımı yapılacağını belirten bu isim şimdiden 25 milyon dolarının toplandığını belirtiyor. Crypto Fund Research'in yaptığı araştırmaya göre yatırımlar arbitraj ve belirlenmiş 366 kripto paraya yapılacak yatırımlarla değerlendirilecek.

Yine Crypto Fund Research'a göre, 2018 yılı kripto para fonlarının patlama yapacağı bir yıl olarak adlandılıyor olsa da şu anda var olan fonların çoğu küçük. 100 milyon dolardan fazla para yöneten kripto para fonu sayısı şu anda sadece 28. Tabi önümüzde ETF duyurusu sonrası 3 ay gibi bir zaman dilimi olacak ve eğer olumlu bir sonuç çıkarsa bu zaman diliminde her şey olabilir.

2018'in büyük bir bölümünü ele geçiren ayı piyasasına rağmen bitcoin şu anda 6300 dolar civarında bir değerle işlem görüyor ve toplam kripto para piyasası yeniden 200 milyar dolar değerini aşmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.