Alphabet'ten Oscar Health'e 375 milyon dolar yatırım

Alphabet'ten Oscar Health'e 375 milyon dolar yatırım

Google'ın çatı şirketi Alphabet, gelecek nesil sağlık sigortası şirketi Oscar Health'e 375 milyon dolar yatırım yaptı. New York merkezli altı yıllık şirket, uzun zamandır Google tarafından destekleniyordu. Alphabet de Verily sağlık ve yaşam bilimleri araştırma kanadı aracılığıyla Oscar Health'e daha önce de yatırım yapmıştı.

Mart ayında elde edilen 165 milyon dolarlık artış, sağlık girişimini yaklaşık 3 milyar dolar seviyesinde değerlendirdi. Yeni yatırım benzer bir değerlemeyi sürdürürken, Oscar da Alphabet'e yüzde 10'luk bir pay veriyor. Anlaşmada uzun zamandır Google bünyesinde bulunan ve eski CEO'su Salar Kamangar'ın Oscar Health'in yönetim kuruluna katılması da yer alıyor.

Oscar Health'in kurucu ortağı ve CEO'su Mario Schlosser, Wired'e verdiği röportajda yatırım haberini duyurdu. Schlosser aldıkları yatırımla, daha fazla mühendis, ürün tasarımcısı, veri bilimcisi ve doktorları şirketin bünyesine katabileceklerini söylüyor. Mario Schlosser, yatırımın ürün yol haritasını hızlandıracağını da sözlerine ekliyor.

Ürün genişlemesinin bir kısmı, 2020'de Medicare Advantage'a dahil olmayı kapsıyor, bu da bireysel ve işveren sigorta pazarlarındaki mevcut tekliflerden sapma anlamına geliyor. Oscar sektörde, bireyler için sigorta sunarak, Ekonomik Bakım Yasası'nın lansmanı sırasında hızla büyüyerek ve daha sonra Oscar for Business ürünü ile küçük işletme tekliflerine geçerek faaliyet göstermeye başladı. Medicare de bu noktada hem bireysel hem de işveren sigorta pazarlarındaki mevcut odağını ekleyerek, şirket için yeni bir dikey sektörü temsil ediyor.

Oscar'ın, 2020'de yeni bir iş segmenti olan Medicare Advantage'a girerken bireysel ve küçük işletme pazarlarına açılımlarını derinleştirerek ve maliyetleri düşürüp bakımı artırarak daha fazla kişiye ulaşacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.