Apple biyometrik verileri işlemek için özel bir sağlık çipi geliştirmek istiyor

Özellikle Apple Watch modelleri ile sağlık takibi konusunda önemli adımlar atan Apple, biyometrik verileri işlemek için özel bir sağlık çipi geliştirmek istiyor.
Apple biyometrik verileri işlemek için özel bir sağlık çipi geliştirmek istiyor

Özellikle Apple Watch modelleri ile sağlık takibi konusunda önemli adımlar atan Apple, biyometrik verileri işlemek için özel bir sağlık çipi geliştirmek istiyor. Bugün CNBC'nin paylaştığı bir habere göre Apple, kendi sağlık çiplerini üretmek için bir ekip oluşturacak.

Sağlık ve spor verilerini işleyecek

Konuyla ilgili bir iş ilanı paylaşan Apple, gelecekteki üretilecek Apple ürünleri için yeni sensörler ve algılama sistemlerine odaklanacak yeni çalışanlar aradığını paylaştı. Apple'ın özel sağlık çipi üreteci haberlerinin ortaya çıkmasının nedeni ise ilanda geçen "Sağlık ve fitness sensörleri geliştirmeye yardımcı olacak." cümlesi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Apple'ın 2020 yılında Intel işlemcilerini kullanmayı bırakıp Mac modelleri için kendi işlemcilerini üretebileceğini sizlere aktarmıştık. Apple'ın hem iPhone hem de Apple Watch modelleri için kendi işlemcilerini ürettiğini de hatırlatalım.

CNBC'nin paylaştığı verilere göre Apple, toplayacağı sağlık verilerini daha efektif bir şekilde işlemek istiyor. Sağlık verilerini ve kalp atış hızı gibi ölçümleri daha başarılı bir şekilde yapması beklenen özel sağlık çipinin Apple Watch'ın pil verimliliğini de artırması hedefleniyor.

Tabii ki bu haberin herhangi bir kesinlik taşımadığını da ekleyelim. Apple yeni bir çip üretmek yerine halihazırda kullandığı çiplere sağlık verilerini daha efektif işleme adına yeni özellikler de ekleyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.