Apple, 2020 yılında Intel işlemcilerini kullanmayı bırakabilir

Apple, 2020 yılında Intel işlemcilerini kullanmayı bırakabilir

Bugün Bloomberg'ün paylaştığı habere göre Apple, 2020 yılından itibaren Mac modellerinde Intel işlemci kullanmayı bırakmayı planlıyor. 2005 yılına kadar IBM'in işlemcilerini kullanan Apple, aldığı radikal bir kararla yaklaşık 13 yıl önce Intel işlemci kullanmaya başlamıştı.

Bloomberg'ün şirkete yakın isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, 2020 yılından sonra Intel işlemcileri bırakarak Mac modellerinde kendi üretimi olan işlemcileri kullanacak. Tabii ki bu kararın pek de sürpriz bir karar olmadığını da ekleyelim. Apple, iMac Pro modelinde T2 işlemcisini kullanarak kendi işlemcilerini üreteceğinin ilk sinyallerini vermişti.

İsimsiz kaynağın verdiği bilgilere göre Apple'ın işlemci projesinin ismi ise "Kalamata" olacak. Sadece Mac modellerinin değil iPhone ve iPad modelleri için de işlemci üretmesi beklenen Kalamata projesinin henüz ilk geliştirme aşamasında olduğunu da ekleyelim.

Intel hisseleri düşüş yaşadı

Intel satışlarının büyük bir bölümünün Apple'ın Mac modelleri olduğunu da unutmamak gerekir. Kısacası 2020 yılından sonra zor günler geçirmesi beklenen Intel'in hisseleri şimdiden düşmeye başladı. Apple'ın Intel işlemcilerini kullanmayı bırakacağı haberi ortaya çıktığından beri Intel hisseleri yüzde 6 oranında düşüş yaşadı. Konuyla ilgili yeni bilgiler paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.