Twitter Lite Türkiye’deki kullanıcılara açıldı

Twitter Lite Türkiye’deki kullanıcılara açıldı

Twitter, dünyanın her yerinde haberleri ve gündemi takip etmek için kullanılıyor. Ancak bir çok kullanıcı mobil internet hızının yavaşlığı, internet fiyatlarının yüksek olması ve mobil cihazlardaki gigabyteların yetersizliği nedeniyle Twitter'ı kullanmakta zorlanabiliyor. Geçtiğimiz yıl bu soruna Twitter Lite uygulamasını çıkararak çözüm getiren şirket, bugün uygulamayı Türkiye'de de yayına aldı.

Geçen sene Google Play Store’da yayınlanan Twitter Lite; veri kullanımını azaltıyor, daha yavaş olan mobil ağlarda hızlı yükleniyor ve cihazlarda daha az yer kaplıyor. Twitter şimdiye kadar alınan sonuçlardan memnun olmuş olmalı ki; bugün, Twitter Lite’ın Türkiye dahil olmak üzere 21 ülkeye daha yayıldığını duyurdu.

Bu ülkeler arasında Arjantin, Belarus, Dominik Cumhuriyeti, Gana, Guatemala, Honduras, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Kenya, Lübnan, Fas, Nikaragua, Paraguay, Romanya, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Yemen ve Zimbabve bulunduğunu belirtelim. Bu yeni açılım ile birlikte kullanıcılar artık Twitter Lite'a 45 farklı ülkeden Google Play Store aracılığıyla ulaşabiliyor.

Twitter Lite’ın öne çıkan çıkan özellikleri

Twitter Lite'ın Twitter'ın orijinal uygulamasından daha az veri harcadığını belirtelim. Zira Lite uygulamalarının temel amacı internet bağlantısı ile ilgili sıkıntılara çözüm getirmektir. Bu noktada şirket, Twitter Lite'ın veriye, bant genişliğine ve cihaz kısıtlamalarına sahip kişiler tarafından erişilebilir olduğundan emin olmak istiyor. Kullanıcılar ‘Data Saver’ modunu açarak telefonunuza hangi fotoğraf ve videoların indirileceğini seçebiliyor. İstenilen içeriklerin ‘İmajı İndirin’ veya ‘Video’yu İndirin’ seçenekleriyle telefona yüklenmesi de mümkün. Bu özellik sayesinde uygulamayı kullanırken yaptığınız veri harcamalarının azaltıldığını da ekleyelim.

Bu arada Twitter Lite'ın 2G ve 3G ağları için tasarlandığını söylemekte de fayda var.  Twitter Lite 3MB’da veri kullanımını azaltıyor ve cihazınızda daha az yer kaplıyor. Yavaş telefon ağlarında hızlı çalışan uygulamayı 2G veya 3G ağlarında kullanıyorsanız içeriklerin hızlıca yüklendiğini görmeniz mümkün.

Twitter Lite'daki Yer işaretleri özelliği ise uygulamaya ciddi bir fonksiyonellik katıyor. Eğer telefonunuzda internetiniz azalıyor ve bir Tweet’i kaydetmek istiyorsanız Bookmarks yani yer işaretleri özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece okumak istediğiniz Tweetleri internet bağlantınızın daha kuvvetli veya verinizin daha fazla olduğu bir zaman için uygulamada kaydedebilirsiniz.

Bu özelliklerin yanı sıra Twitter Lite'ın bugünden itibaren bildirimleri desteklediğini de belirtelim. Anlık bildirimler sayesinde dünyadaki tüm gelişmeleri anında öğrenebiliyorsunuz. Eğer Twitter'ın gece modunu seviyorsanız, Twitter Lite'ta da gece modunu aktif olarak kullanabileceğinizi söyleyelim. Aynı şekilde tıpkı Twitter'daki gibi Twitter Lite'ta da Threads özelliğini kullanarak gibi Tweet zincirleri oluşturabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.