Spotify, ücretsiz kullanıcılar için reklamları geçme özelliğini aktif edebilir

Kullanıcıların görmek istedikleri reklamları seçmesine olanak sağlayan Spotify'ın yeni reklam modeli Active Media, Avustralya'dan sonra tüm dünyada aktif edilebilir.
Spotify, ücretsiz kullanıcılar için reklamları geçme özelliğini aktif edebilir

Spotify, premium özelliği ile kullanıcılara birçok kıyaslamada tercih edilebilir bir hizmet veriyor olsa da ne yazık ki platformu ücretsiz olarak kullananlar, şarkı aralarında her türlü reklamı dinlemek zorunda kalıyorlar. Spotify'ın gelir modeline baktığımızda ise reklamlar da şirket için önemli bir noktada yer alıyor.

Geçtiğimiz aylardan beri Avustralya'daki ücretsiz Spotify kullanıcıları, Premium'un korsan sürümlerini sunan yasa dışı uygulamalar olmasa bile istedikleri zaman, istedikleri kadar reklamı atlayabilmelerini sağlayan Active Media özelliğini kullanıyorlar. Spotify'ın lansmanını Avustralya'da gerçekleştirdiği Active Media, kullanıcıların görmek istedikleri reklamları seçmesine ve reklamverenlerin de kitlesini buna göre oluşturmasına olanak sağlayan yeni bir reklam modeli.

Spotify ücretsiz kullanıcılar için önemli sayılabilecek bu özelliği şimdi de tüm dünyada aktif etmeye hazırlanıyor.

Active Media reklam modeline göre, kullanıcılar istedikleri kadar reklamı geçebilecekler, reklamverenler de kullanıcıların dinlemeden geçtiği reklamlar için ödeme yapmak zorunda kalmayacak. Kısacası hem Spotify kullanıcısı hem de reklamveren için kazançlı bir durum ortaya çıkacak.

Yeni özellik Spotify'ı ücretsiz olarak kullananlar için kullanışlı olsa da platform açısından gelecek dönemde sıkıntılar yaratabilir gibi duruyor. Genellikle ücretsiz olarak kullanılmaya başlanan Spotify, reklamların can sıkıcı hale geçmesiyle kullanıcıların da premium üyeliğe yönlenmesine neden oluyor. Böylelikle Spotify, hem reklamlardan hem de aylık üyeliklerden gelir elde edebiliyor. Fakat Active Media'da her ne kadar "reklamları geçebilme" özelliği bulunsa da bir noktada herhangi bir reklamı kullanıcıya dinletmek zorunda kalacaktır diye düşünüyoruz. Yine de kesin bir şey söylemek için uygulamanın ülkemizde aktif edileceği günü beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.