Snapchat Suudi prensten yüzde 2,3 hisse karşılığı 250 milyon dolar yatırım aldı

Snapchat Suudi prensten yüzde 2,3 hisse karşılığı 250 milyon dolar yatırım aldı

Snapchat sadece bu çeyrekte 353 milyon dolar değer kaybına rağmen hayatta kalabilmek için Suudi kraliyet ailesinden nakit yatırım aldı. Prens Al-Waleed Talal, Snapchat CEO'su Evan Spiegel ile beraber videosunu Tweet'ledi ve yüzde 2.3 hisse karşılığı 250 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Tabii akıllara gelen ilk soru prensin Snapchat yönetiminde ne gibi bir söz hakkına sahip olacağı yönünde oldu.

Yapılan yatırım, Snapchat'in 10,8 milyar dolarlık değerlemesi ile sonuçlandı ve bu da 17 milyar dolarlık piyasa değerinin ciddi bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Dolaylı olarak şunu da anlamak mümkün Snapchat ciddi bir nakit sıkıntısı çekiyor ve bunu aşabilmek her şeyi yapabileceğini gösteriyor.

Prens Al-Waleed Talal ne internet sektöründe ne de yatırım dünyasında yeni bir isim değil. Daha önce yaptığı yatırımlar arasında ABD'den Lyft ve Twitter, Avrupa'dan Deezer ve Çin'den e-ticaret devi JD.com yer alyor.

Prens 2015 yılında Evan Spiegel ve COO Imran Khan ile olası yatırımlarla ilgili görüşmeler yapmıştı fakat o zamandan beri herhangi bir yatırım yapılmamıştı. Haber kaynağına göre bu yatırım 25 Mayıs 2018'de tamamlanmış. Al-Waleed Talal "Snapchat'e yaptığımız yatırım, Twitter, JD ve Deezer gibi yeni teknolojilere yatırım yaptığımız kişisel yatırım stratejimizin bir parçasıdır. Snapchat dünyanın en yenilikçi sosyal ağ platformlarından birisidir ve gerçek potansiyelini aşmaya başladığına inanıyoruz." diyor.

Snapchat'in gelişmekte olan ülkelerde büyüyebilmek için farklı ortaklar arıyor gibi görünüyor. Sosyal ağların kullanım oranları her geçen gün artarken Snapchat Ortadoğu'da ciddi bir büyüme yakalayamadı ve bu yapılan anlaşma ile yeni bir büyüme stratejisi belirleyebilir.

Tüm bunların yanında Snapchat'in hala ciddi bir gelir kaynağının olmaması nakit probleminin ana temeli gibi görünüyor. Büyümeye devam etmek istiyorsa bu nakit problemini yatırımlar dışında bir gelir modeliyle kalıcı olarak çözmesi gerektiğini düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.