Facebook kampüsünde sevimli bir tilki ailesi

Facebook kampüsünde sevimli bir tilki ailesi

Facebook çalışanları uzun süredir kampüsü dört ayaklı ve sevimli dostları tilkiler ile paylaşıyor. Aslında bu haber yeni değil zira geçtiğimiz 5 yıldır bir tilki ailesi Menlo Park'taki merkezde boy göstermeye devam ediyor. Bu kampüsteki binlerce çalışanı kendine hayran bırakan tilkilerin hikayesi ise burada bitmiyor.

Birçok Facebook çalışanın geçtiğimiz yıllarda klasik kampüslerinin yanındaki yeni ofisleri Bina 20 ve Bina 21'e geçmesiyle tilkiler de binadaki yerlerini aldı. Bilmeyenler için söyleyelim ünlü mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan bu yapıların çatısında doğal bir park bulunuyor. Tilkiler de çalışanlarla birlikte çatıdaki bu parkın tadını çıkarıyor.

Taking in some morning sunshine!

Gepostet von FB Fox am Dienstag, 23. Januar 2018

Üstelik Facebook çalışanlarının tilki odağındaki yaşamı küçük karşılaşmalarla da sınırlı değil. Görünen o ki; çalışanlar Workplace'de oluşturdukları şirket içi bir grupta tilkiler hakkındaki son gelişmeleri konuşuyor ve tilkilerin çekilen en güncel fotoğraflarını paylaşıyor.

Çalışanların hızını alamayıp tilkilerin fotoğraflarını sıklıkla Instagram'da da paylaştığını söyleyelim. Fotoğrafları hem Instagram'da hem de diğer sosyal ağlarda da #FacebookFox hashtagi altında görmeniz mümkün.

View this post on Instagram

#wildlife at #facebook

A post shared by Thomas Arend (@arendsf) on

İlk olarak 2013 yılında dikkat çeken tilki ailesi, 5 yıldır ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hatta şirket, çalışanlarına tilkiler hakkında bir sunum hazırlayarak, onlara karşı nasıl davranılması gerektiğini aktardı. Vahşi hayvanların doğasını bozmamak adına tiklilerin beslenmemesi ve sevilmemesi  gerektiğini belirten şirket, kampüsü de en başından doğa içindeki varlıkları rahatsız etmeyecek şekilde tasarlamaya gayret etti.

Feeling foxy

Gepostet von FB Fox am Donnerstag, 19. April 2018

Aslında şirkette toplamda kaç tilki olduğu bilinmiyor. Ancak Instagram kullanıcılarından biri, 7 tilkiyi bir arada gördüğünü ifade ediyor. Messenger çıkartmalarına dahi sızan Facebook'un tilki ailesi, aynı zamanda bir Facebook Sayfasına da sahip. 100 bin beğeniye sahip FB Fox sayfası üzerinden tilkilerin en güncel fotoğraflarına ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.