Facebook chatbot'u bankalara taşımak istiyor

Facebook chatbot'u bankalara taşımak istiyor

The Wall Street Journal'ın hazırladığı rapora göre, FacebookJPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup ve US Bancorp gibi ABD'nin en büyük bankalarının müşterilerinin kart işlemlerini, alışveriş alışkanlıklarını ve yeni finansal hizmetler sunmak için hesap bakiyelerini içeren finansal veriler istiyor.

Facebook ise The Wall Street Journal'ın raporuna e-posta ile cevap verdi ve böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Sosyal medya devi bankalardan finansal veri istemediklerini, onlarla partnerlik anlaşması yapmayı düşündüklerini belirtti. Facebook, sadece Messenger'da bir chatbot aracılığıyla müşteri hizmetleri sunmak, kullanıcılara yardım etmek ve kullanıcıların uygulama içinde kendi hesaplarını yönetebilmesi için bankalar ve kredi kartı şirketleri ile ortaklık kurmayı düşünüyor. American Express, Mastercard ve PayPal entegrasyonları ile Messenger'da da benzer özellikler bulunuyor ancak Facebook, daha geleneksel bankalarla ortaklıklarını genişletmek istiyor.

Facebook, kullanıcılarının Messenger uygulamasını daha çok kullanmasını ve böylece platformda daha fazla vakit geçirmelerini istiyor. Şirketin böyle bir atakta bulunmak istemesinin sebebi ise 2011 yılından bu yana en yavaş büyümenin içinde bulunduğumuz çeyrekte gerçekleşmiş olması.

Teknoloji devi, JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo ve US Bancorp gibi bankalarla konuştu ve Facebook Messenger'ın müşterilerine ne tür bankacılık hizmetleri sunabileceği konusunda yardım istediğini The Wall Street Journal'a açıkladı. Facebook özellikle, kullanıcılarını Messenger içindeki dolandırıcılık konusunda uyaran yeni bir özellik düşündüğünü de açıklamalarına ekledi. Facebook, kullanıcıların hesap bakiyeleri, makbuzlar ve gönderim güncellemeleri gibi işlem verilerini takip edebilecek.

Her ne kadar Facebook eski haline gelmeye yeniden gelmeye çalışsa da şirketin, Cambridge Analytica skandalından sonra birçok kullanıcının ve diğer şirketlerin güvenini kaybettiğini söylemek mümkün. Facebook'un ayrıca New York borsasında en fazla değer kaybeden şirketlerden biri olduğunu da hatırlatalım. Kısacası Facebook'un hamleleri her ne kadar iyi niyetli olsa da veri skandalları gibi sebepler yüzünden bankaların şirkete geri dönüşünün nasıl olacağını kestirmek mümkün görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.