BlaBlaCar, Rusya merkezli BeepCar'ı satın aldığını duyurdu

BlaBlaCar, Rusya merkezli BeepCar'ı satın aldığını duyurdu

2016 yılında ülkemizdeki ofisini kapatan yolculuk paylaşım platformu BlaBlaCar, yeni bir satın alma haberi ile karşımızda. Rusya merkezli Mail.Ru'nun yolculuk paylaşım platformu olan BeepCar'ı satın aldığını duyuran BlaBlaCar, anlaşmanın finansal detaylarını ise paylaşmadı.

Bu hamlesi ile uluslararası büyümesini sağlamlaştırmayı hedeflediğini belirten BlaBlaCar, BeepCar sayesinde Rusya'daki operasyonlarını iki katına çıkaracaklarını da paylaştı. Oldukça yeni bir yolculuk paylaşım platformu olan BeepCar, Mail.Ru tarafından geçtiğimiz yıl kullanıma sunulmuştu.

5 milyonu aşkın indirilme

Kısa süre içinde Rusya'da popüler bir uygulama haline gelen BeepCar, yayınlanan raporlara göre 2018 yılının ikinci çeyreğinde 5 milyon indirilme barajını da aştı. Yapılan satın alma anlaşmasının BlaBlaCar ve Mail.Ru arasında bir partnerlik anlaşması içerdiğini de ekleyelim.

Kısacası yapılan anlaşma ile birlikte BlaBlaCar, BeepCar'ın sahibi olurken Mail.Ru ile de bir reklam anlaşması imzalamış oldu. Anlaşmaya göre BlaBlaCar yolculuk paylaşım platformu ile ilgili reklamları Mail.Ru servisleri üzerinden yayınlayacak. Son olarak BlaBlaCar'ın geçtiğimiz Nisan ayında başka bir rakibi olan Fransa merkezli Less'i de satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.