Walmart'ın dikkat çeken robot raf görevlisi: Alphabot

Walmart'ın dikkat çeken robot raf görevlisi: Alphabot

ABD'li perakende devlerinden Walmart'ın Arkansas ve Kaliforniya'da kullandığı robot raf görevlilerini yakın zamanda birçok mağazada kullanacağını açıklamıştı. Artık Walmart'ın alışveriş yapanların online market siparişlerini almak ve paketlemek için otomatik robot arabalarını kullanmaya başlayacağını söylemek de mümkün.

Şirket, arabaları ve yüzlerce ürünü barındıracak olan Salem, New Hampshire'daki mağazalarından birine 1.850 metrekarelik bir ek alan yaptığını da açıkladı. Otomatik araçlar, ürünleri müşterinin siparişlerine göre hızla toplayacak ve paketleyecek, ardından malları, Walmart çalışanlarının siparişleri birleştirmeyi bitireceği dört istasyondan birine teslim edecek. Yeni sistem, Walmart çalışanlarının "sıradan ve tekrarlanabilir görevleri"ni robotlara aktarırken, çalışanların ise hizmete ve satışa odaklanmasını hedefliyor.

Walmart ABD'nin merkezi operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Mark Ibbotson, konuyla ilgili olarak, mağazada sundukları market ürünlerinin büyük çoğunluğunun bu sistem aracılığıyla kişilere ulaşacağını söyledi. Bu sebeple Walmart, Massachusetts merkezli Alert Innovation ile ortaklaşa Alphabot sistemini geliştirdi. Ibbotson, yeni sistemin, sıradan ve tekrarlanabilir görevleri robotlara kaydırırken, çalışanların da hizmete ve satışa odaklanmak için daha fazla zaman bulmasına yardımcı olacağını belirtti.

Kroger, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Walmart'ın yeni programının, İngiltere merkezli bir süpermarket olan ve 50 ürünlük bir market siparişini dakikalar içinde toplama kabiliyetine sahip olan Ocado ile ortak olduğunu duyurdu. Buna göre anlaşmanın bir parçası olarak Ocado, Kroger'in ABD'deki fütürist, robot depolarının en az 20'sini inşa etmesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.