Starbucks, bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayabilir

Starbucks, bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayabilir

Geçtiğimiz aylarda New York Borsası'nın sahibi ICE'nin kripto para alım-satımına yönelik yasal bir platform geliştirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamalar geçtiğimiz gün yapılan duyuruyla resmileşti. ICE, devlet destekli yani yasal kripto para ticareti yapılabilecek şirket olan Bakkt'ın kurulduğunu duyurdu.

Yapılan bu duyuruda ICE, New York Borsası'na yakınlığıyla bilinen şirketlerin de desteğini arkasına alıyor. Yapılan duyuruda Microsoft ve Starbucks gibi önemli şirketle de yer alıyor. Microsoft, Bakkt platformuna bulut altyapısını sağlayarak kendi üzerine düşen görevi tamamlayacak. Burada asıl ilgi çekici isim ise Starbucks.

Starbucks, ABD çapında mobil ödeme yöntemlerinin yaygınlaşmasında oldukça önemli bir rol oynuyor. Örneğin Square ile çalışıyor (biliyorsunuz ki Square bitcoin ile ödeme kabul ediyor). Kahve zinciri sadece Amerika'da değil Çin'de de mobil alanda ilerlemek için Alibaba ile anlaşmalar yapıyor. Starbucks'ın yeni teknolojilere uyum sağlama konusunda her zaman öncü olduğunu söyleyemeyiz fakat bitcoin ile ödeme alma konusunda akıllıca hamleler yaparsa özellikle ABD'de bitcoin ile ödemenin yaygınlaşmasını sağlayabilir.

Yapılan bir açıklamada Starbucks, Bakkt sisteminde "öncü perakendeci" olduklarını ve bu sistemde planlanan Bitcoin ile ödeme için kurulan bu sistemin potansiyeline dikkat çekti.

Starbucks Ödeme Sistemleri Başkanı Maria Smith açıklamada şöyle diyor: "Öncü perakendeci olarak Starbucks, tüketicilerin dijital varlıklarını Starbucks'ta kullanılmak üzere alım-satım yapabilecekleri güvenli, pratik ve regüle edilen bir platformun geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak." Ayrıca "Mobil ödeme alanında 15 milyondan fazla Starbucks Rewards kullanıcımızla lider konumdayız ve müşterilerimiz için ödeme seçeneklerimizi genişletmek için kendimizi adamış durumdayız" açıklamasında bulundu.

Bakkt'ın entegrasyonu tabii ki mobil ödemenin ötesinde bir etkiye neden olabilir. Fortune'un haberine göre bu gelişme, bitcoinin dengesiz değişimi dolayısıyla uzak durmayı tercih eden birçok yatırımcının tekrar Bitcoin piyasasına girmesine neden olabilir ve tabii ki bu da Bitcoin'in Wall Street'te daha fazla değer kazanmasına neden olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.