Mikro kredi ve kredi skorlama girişimi Colendi, Alpha versiyonunu kullanıma sundu

Mikro kredi ve kredi skorlama girişimi Colendi, Alpha versiyonunu kullanıma sundu

İlk olarak geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıtılan ve Bülent Tekmen tarafından kurulan blockchain tabanlı mikro kredi ve kredi skorlama girişimi Colendi, Alpha ürününü kullanıma sundu. Geçtiğimiz Ocak ayında Colendi'nin ICO yapmaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık.

Colendi'yi diğer blockchain girişimlerinden ayıran ise henüz ICO gerçekleştirmemesine rağmen ürününü Alpha süreci ile kullanıma sunmuş olması. Takdir edersiniz ki bu pek de sık karşılaştığımız bir durum değil. Değerlendirmelerini yaparken kullanıcılarının akıllı telefon, alışveriş, sosyal medya ve finansal durumları gibi verilerden yararlanan Colendi, Alpha ürününü şu an için kısıtlı sayıda kullanıcı için açmış durumda.

Colendi ID, Colendi Score ve Colendi Wallet

Blockchain teknolojisi sayesinde bankaların ötesinde bir dijital kredi skoru sağlamayı hedefleyen Colendi Alpha, kullanıcılarını bir giriş ekranı ile karşılıyor. Bir kere giriş yapıldıktan sonra Alpha kullanıcıları Colendi'nin tüm özelliklerini aktif olarak kullanabiliyorlar.

Bu özellikler arasında 3 ana bölüm bulunuyor. Bunlar ise sırasıyla Colendi IDColendi Score ve Colendi Wallet. Kendi kendini yöneten bir dijital kimlik olarak hizmet veren Colendi ID, kullanıcıların bilgilerini kendilerine özel ve güvenli bir ortamda tutmalarını sağlıyor.

Adından da anlaşılabileceği üzere bir puanlama sistemi olan Colendi Score, her Colendi kullanıcısı için sistem tarafından benzersiz şekilde hesaplanan bir dijital puan servisi olarak çalışıyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu puanlama kullanıcının akıllı telefon, alışveriş, sosyal medya ve finansal durumları gibi verilerinden yararlanarak yapılıyor.

Kullanıcıların Colendi'nin tokenları olan COD'larını yönetecekleri bir cüzdan uygulaması olarak hizmet verecek olan Colendi Wallet, kullanıcılarına tokenlarını gönderme ve alma imkanı da sunuyor. Colendi'nin önümüzdeki aylarda, kredi başvurusu ve onaylama özelliklerini içeren yeni bir versiyon ile karşımıza çıkacağını da belirtelim. Son olarak Colendi'nin yayınlanan yeni White Paper'ına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.