Yapay zeka temelli yerli siber güvenlik yazılımı: Wallids

Yapay zeka temelli yerli siber güvenlik yazılımı: Wallids

Öğrenme, eşleştirme ve doğrulama sinir ağlarına sahip yapay zeka temelli siber güvenlik yazılımı olarak karşımıza çıkan Wallids, siber güvenlik alanında yerli bir çözüm kullanmak isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif. Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Wallids, Muhammed Akif Turan ve İhsan Alptuğ Özbek tarafından kuruldu ve şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Bulut tabanlı bir platform olarak işlem yapan Wallids, sisteme yapılan istekleri ve çıktıları analiz ediyor. Herhangi bir siber saldırı anında sistem yöneticilerini bilgilendiren Wallids, aynı zamanda da saldırıları etkisiz hale getirerek veri kaybını önlüyor. Wallids tarafından paylaşılan bilgilere göre platform, saldırıların yüzde 99'unu tespit edip, önlemeyi amaçlıyor.

Kısacası bir siber güvenlik hizmeti sunan Wallids, her kullanıcının yaptığı istekleri ve oluşturulan token kodlarını kontrol edip anlık olarak görmeyi sağlıyor. Siber saldırı hakkında sistem yöneticilerini e-posta atarak bilgilendiren Wallids, tüm yapılan siber saldırıları kayıt altına alır ve raporlamak üzere bunu sistem yöneticilerine sunar.

Şu anda web siteler üzerinde aktif olarak test edilen Wallids, ilerleyen zamanda IOT ve sunucular üzerinde de aktif olarak hizmet verecek. Öğrenme, eşleştirme ve doğrulama nöronlarını kullanarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Wallids, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı.

Beta sürecinde olduğu için herhangi bir gelir modeline sahip olmayan girişim, beta sürecinin ardından çeşitli hizmetlerin sunulduğu çeşitli paketler hazırlayarak gelir elde edecek. Beta aşamasındaki testlerini tamamlamak üzere olan Wallids, önce Türkiye'de, ilerleyen dönemlerde ise dünya çapında bilinen öncü bir firma olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.