Turkuaz taksiler artık BiTaksi'de!

Uber ve sarı taksi arasındaki gerginlik, sarı taksilerin kendilerine yeni özellikler eklemelerinin ve kendilerini geliştirmelerinin önünü açıyor. Bu sebeple hizmete açılan turkuaz ve siyah taksiler, yolcular için daha konforlu yolculuk sağlıyor. Üstelik, iTaksi'de faaliyet gösteren turkuaz taksiler, şimdi de diğer bir taksi çağırma platformu BiTaksi'de hizmet vermeye başladı.

Sarı taksilere göre daha yüksek bir taşıma ücreti olan turkuaz taksiler lüks segmentte geliştirildi. Daha konforlu bir hizmet sunan turkuaz taksiler için tarife ücreti ise taksimetreye yüzde 15'lik bir zam olarak yansıyor. Kısacası 4 TL olan taksimetre açılışı turkuaz taksilerde 4,6 TL olarak hesaplanıyor. Eğer 20 TL'lik bir yolculuk yaptıysanız ödediğiniz ücret 23 TL oluyor.

Turkuaz taksiler, konforun yanında lüks markalardan oluşmasıyla da dikkat çekiyor. Volkswagen Passat'tan Mercedes C serisine kadar aracın bulunduğu D segmenti turkuaz taksilere geçiş henüz çok yeni olduğu için kendilerine sarı taksi kadar çabuk ulaşamıyorsunuz. Fakat yakında turkuaz ve siyah taksilerin daha da artacağını söylemek mümkün. Çünkü 31 Mayıs’tan itibaren araç ve sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segmenti şartı getirildi. Bu şarta göre taksilerin 5 yıllık kullanım süreleri dolduğu zaman yenilenirken, taksiler ya turkuaza dönecekler ya da Uber araçları gibi siyah renkte, lüks araçlar olacaklar. Bu bilgiye baktığımızda da sarı taksilerin günden güne azalacağını, turkuaz ve siyah taksilerin ise artacağını söyleyebiliriz.

BiTaksi'de turkuaz taksi çağırmak isterseniz yapmanız gereken şey ise çok basit. Uygulamanın ana sayfasının altında bulunan taksi ikonlarından turkuaz olana tıkladığınızda, etrafınızda herhangi bir turkuaz taksinin olup olmadığını ya da size ne kadar yakın olduğunu görebiliyorsunuz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.