Test.ai, Google öncülüğünde 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turunu tamamladı

Test.ai, Google öncülüğünde 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turunu tamamladı

Uygulamaları güncellemek ve yapılan güncellemeler sonrasında yayına hazır olup olmadıklarını test etmek oldukça zaman alıyor. Test.ai, burada uygulamaların test süreçlerini tamamen botlar tarafından sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Google'ın yapay zeka odaklı yatırım fonu Gradient Ventures'in liderlik ettiği A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar toplayan Test.ai bugüne kadar 17,5 milyon dolarlık yatırım almış oldu. Google ile beraber bu yatırım turunda Uncork Capital ve Zetta Venture Partners de yer aldı.

Gradient Ventures'ın kurucusu Anna Patterson "yapay zeka alanında yaşanan her ilerleme yapay zeka ile yapılan testlerin de iyileşmesini sağlıyor. Test.ai ise yapay zeka temelli test teknolojisinde lider durumda ve bu uygulamanın büyüme hızını artıracağımız için çok mutluyuz" açıklamasında bulundu. "Birkaç yıl içerisinde Test.ai'nin her şirketin iş akışında yer alacağından eminiz."

Test.ai'nin geliştirdiği teknoloji sadece uygulamaların test süreçlerini kısaltmakla kalmıyor çok daha detaylı bir çalışmanın yapılmasını sağlıyor. Yapay zekanın eğitimi sırasında on binlerce uygulama test edildiği için Test.ai yeni uygulamaları test ederken kendiliğinden farklı kullanıcı senaryoları üreterek süreci takip ediyor ve senaryonun düzgün çalışıp çalışmadığına dair rapor üretiyor.

Şu anda en büyük rakipleri durumunda olan ve insan gücü ile ilerleyen UserTesting.com'dan çok daha nicelikli sonuçlara kısa sürede ulaşacaklarını düşündüğünü belirten Arbon, "Onlardan çok daha fazla uygulamayı test ettiğimiz için gelecekte çok daha fazla senaryo ile başa çıkabileceğiz" diyor.

CEO Jason Arbon, yapılan bu yeni yatırımı ekibi büyütmek ve kurumsal müşterilere satışlar yapabilmek için harcayacaklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.