Facebook ve Instagram'da geçirilen zamanı öğrenmek artık mümkün

Facebook ve Instagram'da geçirilen zamanı öğrenmek artık mümkün

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil cihazlarla geçirilen vakit de günden güne artmaya başladı. Durum böyle olunca birçok kişinin vaktinin büyük bir bölümünü harcadığı uygulamalar da Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya uygulamaları oluyor.

Her gün bu kadar vakit harcadığımız uygulamalarda, ortalama olarak ne kadar vakit geçirdiğimizi ortalama olarak tahmin edebiliyor olsak da Facebook ve Instagram, artık bunu resmi bir şekilde kullanıcılarına haber vermeye hazırlanıyor. İki uygulamada da bundan böyle kullanıcıların uygulamalarda ne kadar süre geçirdiğini gösteren ve görüntüleyen bir gösterge panosu yer alacak. "İyi harcanan zamana" odaklanan Facebook, kullanıcıların Facebook ve Instagram'da harcadığı zamanın "olumlu ve ilham verici" olduğunu garanti etmek istediğini belirtti.

Facebook ve Instagram'da geçirilen zamanı nasıl öğreniyoruz?

İki uygulamanın da bu konudaki işleyişi birbirine çok benziyor. İlk olarak Instagram'da geçirdiğiniz vakti nasıl öğrenebileceğinizden bahsedelim. Uygulamanın "Ayarlar" kısmını açtığınızda karşınıza yeni bir bölüm olan "Aktiviteleriniz" kısmı geliyor. Bu seçeneğe tıkladığınızda, sizi her gün uygulamada ne kadar zaman harcadığınızı gösteren bir gösterge panosu ve haftalık ortalama karşılıyor. Buradan, günde belirli bir süre için uygulamadayken sizi bilgilendiren bir "Günlük Hatırlatıcı" ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, uygulamadan gelen mesajları sekiz saate kadar, tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi, geçici olarak kapatabilirsiniz.

Facebook için yapılması gereken ise uygulamanın en altında sol üç çizgiye tıklayıp en alttaki "Ayarlar ve Gizlilik" sekmesinde yer alan "Aktiviteleriniz" bölümüne tıklamak. Böylece Instagram ile aynı özelliklerin bulunduğu bir panoya yönlendirileceksiniz ve o kısımda uygulamada geçirdiğiniz vakti öğrenmeniz de mümkün olacak.

Bu özelliklerin şu an için Türkiye için aktif edilmediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.