Apple 1 trilyon dolarlık ilk şirket olmaya çok yakın

Apple 1 trilyon dolarlık ilk şirket olmaya çok yakın

Günümüzün en önemli şirketlerinin başında gelen Apple, tarihin ilk 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip şirketi olmaya çok yakın. Bugün 3. çeyrek finansal sonuçlarını paylaşan şirket, yapılan açıklamanın ardından piyasa değerini yaklaşık 20 milyar dolar artırmayı başardı.

Finansal sonuçların açıklanması ile birlikte hisselerini yaklaşık yüzde 2,5 oranında artıran Apple'ın şu anki piyasa değeri ise 935 milyar dolar bandında. Geçtiğimiz dönemlerde Apple'ın 1 trilyon dolarlık ilk şirket olmaktan uzaklaştığı konuşuluyordu fakat şirket açıkladığı başarılı finansal çeyrek raporları ile tarihin ilk 1 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olacak gibi görünüyor.

Apple'ın yayınladığı finansal çeyrek raporlarına göre şirket, 53,3 milyar dolar gelir elde etti. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında gelirlerini yüzde 17 oranında artıran Apple, Nisan - Haziran döneminde hisse başına 2,34 dolar kazanç elde etti.

Hatırlatmak gerekirse analistler Apple'ın 3. çeyrekte hisse başına elde edeceği kazancın 2,18 doları geçmeyeceğini tahmin ettiklerini açıklamışlardı. Kısacası analistlerin tahminlerinden daha iyi bir 3. çeyrek geçiren Apple, 41,3 milyon adet iPhone modeli satmayı başardı.

Servis gelirleri 9,6 milyar dolar

41,3 milyon adet satılan iPhone modellerinden satış başına ortalama olarak 724 dolar elde edildiğini de ekleyelim. Paylaşılan verilere göre 11,55 milyon adet iPad paylaşan şirket, 3,7 milyon adet ise Mac modeli satmayı başardı. Gelirlerdeki en büyük artış ise Apple'ın sunduğu servislerden geldi.

2017 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 31 oranında artış yaşayan servis gelirleri 2018 yılında 9,6 milyar dolar seviyelerine kadar çıktı. Apple'ın piyasa değeri ile ilgili karşımıza çıkan gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.