WhatsApp video sohbet özelliği yayında

Yakın zamanda sohbet gruplarına yeni özellikler getiren WhatsApp, bugünden itibaren video sohbet özelliğini de yayına aldı. İlk olarak F8 konferansında bu özellik üzerine çalıştığını belirten şirket, özelliği iOS ve Android cihazlar için herkese açtı.

Şirket aynı zamanda bu özelliği zor bağlantı koşullarında da çalışacak şekilde geliştirdiğini belirtiyor. Yani telefonun zorlukla çektiği yerel bölgelerde internete bağlanmayı başardığınız sürece aileniz ya da arkadaşlarınızla grup halinde görüntülü sohbet özelliğini kullanmanız mümkün. Video sohbet özelliğinin konum farketmeksizin 4 kullanıcılık bir kapasitesi olduğunu da belirtelim.

Bu arada platformdaki metin sohbetlerinde olduğu gibi bu görüntülü grup sohbetlerinde de uçtan uca şifreleme mevcut. Yine bu uçtan uca şifrelemenin işletme hesapları özelliği nedeniyle Facebook tarafından zayıflatıldığına yönelik söylentileri hatırlatmakta fayda var.

Bu yılın ilk aylarında 1.5 milyar aylık kullanıcıya ulaşan WhatsApp, uzun süredir bu özelliği geliştirmek üzere adımlar atıyor. Sesli arama özelliğini 2014 yılında yayına alan şirket, görüntülü arama özelliğini ise ilk olarak 2016 yılında piyasaya sürdü. Yakın zamanda Apple'ın da 32 kişiye varan FaceTime grup konuşmalarını duyurduğunu düşündüğümüzde, video sohbet pazarının gittikçe büyüyeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.