Marvel'den kullanıcı akışı oluşturmanıza yardımcı araç: Userflows

Marvel'den kullanıcı akışı oluşturmanıza yardımcı araç: Userflows

Sıkı Webrazzi takipçileri popüler prototip geliştirme uygulamalarından olan Marvel'i yakından tanıyorlardır. Yerli bir ürün olan Marvel yaptığı önemli geliştirmelerden Handoff’u geçtiğimiz ay yayına almıştı ve biz de bunu sizlerle paylaşmıştık.

Bugün ise yine Marvel ekibi tarafından hazırlanmış faydalı bir araç olan Userflows'u tanıtmak istiyorum. Userflows, adından da anlaşıldığı gibi uygulamalarınız için kullanıcı akışı hazırlamanıza yarayan bir araç. Marvel kullanıcıları geliştirdikleri prototiplerin sadece linklerini ekleyerek bu ürünü kullanmaya başlayabiliyorlar.

Özellikle mobil uygulama geliştirirken kullanıcı akışı oluşturmak hem geliştiriciler hem de yöneticiler için (özellikle müşteriler) çok büyük bir önem arz ediyor. Hazırladığınız sayfalarda kullanıcıların nasıl davranacağını, nereye tıklandığı zaman ne olacağını göstermek oldukça büyük problemlerin önüne geçmenize ve iş sürecinizi iyileştirmenize olanak sağlar.

Kullanıcı akış şeması oluşturmak oldukça faydalı olsa da geniş çaplı projelerde bir işkenceye dönüşebiliyor. Oldukça zaman alan bu işlem için tabii ki bir çok farklı uygulama kullanabilirsiniz fakat Marvel özellikle kendi prototip oluşturma aracını kullananları bu işkenceden kurtarmış gibi görünüyor.

Hazırladığınız tasarımların linklerini ekleyerek ekranlarınızı Userflows'a ekleyip daha sonra adım adım nereye tıklandığında ne olacağını seçerek bu işlemi hızlandırabilir ve tüm sayfaları tamamladıktan sonra tek bir butona tıklayarak bir mobil cihaz ekranından akışı inceleyebilir ve tabii ki başkalarıyla da paylaşabilirsiniz. Marvel'in hazırladığı örneği mutlaka inceleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.