Ericsson Türkiye, LTE-Advanced teknolojileri ile ilgili çalışmalarına başladı

Ericsson Türkiye, LTE-Advanced teknolojileri ile ilgili çalışmalarına başladı

Bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile önemli açıklamalar yapan Ericsson Türkiye, LTE-Advanced teknolojilerine yönelik yerel geliştirme çalışmalarını başlattığını duyurdu. Halihazırda ‘Yerli Malı’ Sertifikasına sahip yerel IT yazılım çözümleri ürettiğini de paylaşan Ericsson Türkiye, çözümlerini Türkiye’deki Ar-Ge ekipleri tarafından üretti.

Ülkeyi bir teknoloji merkezi olarak ileriye taşımaya hedefleyen Ericsson, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanındaki yerel ve küresel geliştirme çabalarını güçlendirmek için Türkiye’deki yerel yeteneklere yatırım yapmaya devam ediyor.

30’dan fazla TÜBİTAK sertifikalı proje

Yerel ve ulusal ekonomiye katkıda bulunan Ericsson Türkiye, Ar-Ge ekibi ile Türkiye’deki yerel kaynaklar tarafından geliştirilen ortak yönetimi, sipariş yönetimi, şikayet yönetimi, iş süreci yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) hizmetleri için yazılım çözümleri sunuyor.

Bu çözümler arasında yer alan Telecom CRM, telekomünikasyon sistemlerinde aktif olarak kullanılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama da yapan Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ralf Pichler, bugünün Ericsson Türkiye için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini ve bu ülkenin büyük yeteneklerinin yer aldığı bir ekiple, Ericson’un öncü LTE-Advanced teknolojilerine yönelik yerel geliştirme çalışmalarının başladığını açıklamaktan gurur duyduğunu paylaştı.

Çözümlerinin Türkiye’deki müşterilerinin özel ihtiyaçlarına yönelik olduğunu da belirten Pichler, Türkiye’deki operatörler tarafından kullanılmakta olan yerli IT ürünlerinin, Türkiye’deki Ericsson Ar-Ge ekipleri tarafından tasarlandığını ve geliştirildiğini de dile getirdi.

Son olarak Ericsson Ar-Ge’nin Türkiye’de 30’dan fazla TÜBİTAK sertifikalı projesi bulunduğunu ve Ericsson’un İstanbul, Ankara ve İzmir Ar-Ge merkezlerinin 135’ten fazla Ar-Ge projesini yönettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.