LinkedIn'den uzun zamandır beklenen sesli mesajlaşma özelliği!

LinkedIn'den uzun zamandır beklenen sesli mesajlaşma özelliği!

Profesyonel iş ağı platformu LinkedIn, birçok kullanıcısına sağladığı networking imkanının yanında, iş arayan kullanıcıları için de önemli bir "iş bulma" platformu olmaya devam ediyor. Lakin, LinkedIn şimdi de hiç beklenmeyen bir yenilik! haberi ile karşımıza çıktı. Artık platform üzerinden sesli mesaj göndermek mümkün olacak.

Detaylarına geçecek olursak mnümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulacak olan sesli mesaj özelliği, hem iOS hem de Android cihazlar için aktif edilecek. Üstelik kullanıcılar, yeni özelliği sadece mobil cihazlar üzerinden değil, LinkedIn'in web sitesinde de aktif olarak kullanabilecekler.

LinkedIn her ne kadar "profesyonel iş ağı" olarak kullanılıyor olsa da kimi zaman platform üzerinden gelen mesajlar can sıkıcı olabiliyor. Fakat bu mesajların LinkedIn'e özgü olmadığını da bu noktada belirtmek gerekiyor. Çünkü networking amaçlı da olsa birçok kişi arasında LinkedIn'in "İş dünyasının Facebook'u" olarak anılan bir platform olduğunu belirtelim. Hal böyle olunca, gerekli gizlilik ayarları da yapılmadıysa, bazı mesajları almak da kaçınılmaz olabiliyor. Bu yönde ürün geliştirme yerine ikili ilişkilerdeki iletişimi artırmaya odaklanmayla birlikte, LinkedIn kaliteyi korumak veya Facebook'a dönmek arasında seçimi Facebook'tan yana kullanıyor.

LinkedIn'in yeni özelliği de tıpkı WhatsApp'ta bulunan sesli mesaj özelliğine benzeyecek. Kullanıcılar karşı tarafa sesli mesaj göndermek istedikleri zaman, mesajlaşma kısmında bulunan mikrofon simgesine basılı tutarak mesajlarını kaydedip gönderebilecekler. LinkedIn, hareket halindeyken, kısacası iş hengamesi içinde sesli mesaj göndermenin daha kolay olduğunu ve bu şekilde kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini belirtiyor. Ayrıca platform, anlam karmaşalarının da sesli mesajlar ile en aza indirgeneceğinin de altını çiziyor.

LinkedIn her ne kadar sesli mesajların amaçlarını yukarıdaki gibi belirlemiş olsa da platformun aktif bir kullanıcısı olarak ne kadar işe yarayacağından emin değilim. Çünkü LinkedIn, genellikle tanımadığınız insanlarla profesyonel bir ortamda bağlantı kurmak için kullanılıyor. Kullanıcıların potansiyel istihdamı veya işe alımları tartışmak için tanımadıkları kişilerle sesli olarak mesajlaşmak isteyip istemeyeceği ise akıllarda şu an için cevap bulamamış bir soru olarak kalıyor.

2016 yılında Microsoft tarafından satın alınan LinkedIn'in şu anda 562 milyon kullanıcısı olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.