Biryudumkitap'ın QR kodlu yeni ürünü ile kahve içerken pasajlar okumak mümkün

Biryudumkitap'ın QR kodlu yeni ürünü ile kahve içerken pasajlar okumak mümkün

Tek başına bir yere gidip kahve içmek ya da herhangi bir sosyal faaliyette bulunmak, birçok kişi tarafından sıkıcı bulunduğu için tercih edilmeyebiliyor. Fakat bazen şartlar ve ruh halleri bunun tam tersinin kapılarını açıyor ve kişi, bir fincan kahve içebilmek için tek başına bir kahve dükkanında oturmak zorunda kalabiliyor.

Geçmiş dönemlerde böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımızda ya çantamızdaki kitabı, dergiyi çıkarır okurduk ya da hiçbir şey yapmadan etrafı gözlemlerdik. Teknolojinin ilerlemesi ve akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle bu eylemler de yerini sosyal medyada vakit geçirmeye veya e-kitap okumaya bıraktı. Biryudumkitap ise yeni aktif ettiği özelliği ile analog yöntemleri teknolojiyle buluşturuyor.

Geçtiğimiz ocak ayında tanıttığı Chrome eklentisiyle kitap pasajlarını açtığımız her sekmede karşımıza çıkaran Biryudumkitap, şimdi de oturduğumuz bir kafedeki masada bulunan QR kod ile 5 dakikalık pasajlar okumamızı sağlayacak. 2015 Aralık ayında yayına başlayan ve Türkiye'deki kitap okuma alışkanlıklarını pozitif yönde dönüştürmeyi amaçlayan sosyal girişim Biryudumkitap, çoğu edebiyat olmak üzere çeşitli kategorilerdeki kitaplardan 5 dakikalık kitap pasajlarını QR kod ile işletmelere sunuyor.

QR kod ile okuma sayısı 2,5 kat arttı

QR kod ile okuma, birkaç aydır, bazı noktalarda test aşamasındaydı. Girişim, test aşaması sırasında günlük okutma sayısını beklenenin 2,5 katına çıkarınca ise "Biryudumkitap QR" olarak bir ürün olarak ortaya çıkardı. Kamuya bağlı üniversitelerde ve liselerde, köy ve mahalle kahvelerinde, STÖ ofislerinde ücretsiz olarak bu ürün, ticari işletmeler için ise ücretli. QR kodlu modelde 1000'den fazla pasaj arasından özel bir liste oluşturulabiliyor ve okuma ekranının altına işletmenin logosu eklenebiliyor. Bu süreçlerin tamamı ise bir platform üzerinden yürütülüyor. Tasarım ihtiyacı olursa Biryudumkitap bunu da karşılıyor. Model, şu anda 6 noktada aktif olarak çalışıyor.

Şu anda kurumsal.biryudumkitap.com adresinden talep toplayan Biryudumkitap'ın, cuma günü yayınladığı tanıtım filminden sonr yurt dışından ve ülkemizde 21 ilden, 100'den fazla talep aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.