Google, kişiselleştirilmiş yerel etkinlik önerileri özelliğini aktif ediyor

Google, kişiselleştirilmiş yerel etkinlik önerileri özelliğini aktif ediyor

Google, geçtiğimiz mayıs ayında, kullanıcıların yakınlarındaki yerel etkinlikleri görebileceği "For You" özelliğini yayına almış ve bu alanda lider olan Facebook'a meydan okumuştu. Bugün ise Google, etkinlik aramalarını kişiselleştiren etkinlik önerilerini getirdiğini ve daha fazla etkinlik bilgisini doğrudan arama sonuçlarına yerleştiren yeni bir tasarım yaptığını açıkladı.

Google bu özelliği geçtiğimiz mayıs ayında aktif ederken, her gün arama sonuçlarında gördükleri etkinlik aramalarının böyle bir özelliğin oluşturulmasında etkili olduğunu söylemişti. Bu stsfs Facebook'un "Facebook Etkinlikler" sayfasından etkilendiğini de gizlemedi. Çünkü her gün, Facebook kullanıcısı olmayan 100 milyondan fazla insan ve kullanıcı olan ortalama 650 milyon kişi, Facebook'un etkinlikler sayfasını aktif olarak kullanıyor.

Her ne kadar Google, bu konuda Facebook'tan etkilenmiş olsa da şirket, etkinlik aramaları için orijinal tasarım, web araştırmacıları için kategori ve tarihe göre filtreleyebilecekleri bir etkinlik listesi sunuyor. Ayrıca etkinlik listeleri, Eventbrite, Ticketmaster, SeatGeek, Meetup, Vividseats, Jambase, LiveNation, Burbio, Allevents.in, Bookmyshow.com, StubHub, Bandsintown, Yext ve Eventful verileriyle de güçlendirilmiş.

Artık, Google bu etkinlik sonuçlarını yeni bir modele çeviriyor. Daha standart arama sonuçları yerine kartlar, her biri küçük bir yer imi simgesiyle birlikte görünecek ve etkinlik ayrıntılarını gelecekte referans olarak kaydedebileceksiniz. Buna ek olarak, etkinlik listelerinin kartlarından birine dokunduğunuzda, etkinliği kaydetmek, bilet satın almak, yol tarifleri almak ya da paylaşmak için tarih, saat, konum ve diğer kısayolları sunan daha fazla bilgi açısından zengin bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Fakat yeni tasarım, bir Facebook etkinlik sayfasında olduğu gibi yayınlar ve yorumlar için bir tartışma bölümü barındırmayacak.

Kullanıcılar, “Bilet al” kısmına tıkladıkları zaman, söz konusu etkinlik için bilet satıcılarına bağlantı veren bir pencere açılacak. Kişiler, tıklamaya devam ettikçe ise etkinlikler kaydedilecek ve gelecek dönemlerde o kullanıcıların karşısına kişiselleştirilmiş öneriler çıkacak.

Bahsi geçen bu veriler ise "Etkinlikler"in alt kategorisinde yer alan "konserler", "festivaller", "şovlar", "ücretsiz etkinlikler ve daha fazlası" gibi etkinlikler için geçerli olacak.

Google'ın etkinlikleri gösteren "For You" özelliğinin Türkiye'de ilerleyen süreçte aktif edilirse daha detaylı olarak sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.