YouTube, sanal gerçeklik uygulamasını genişletiyor ve uygulamaya yeni özellikler ekliyor

YouTube, sanal gerçeklik uygulamasını genişletiyor ve uygulamaya yeni özellikler ekliyor

YouTube, Samsung'un Gear VR cihazlarını destekleyen yapay zeka uygulamasını genişlettiğini açıkladı. Şirket, ayrıca yapay zeka uygulamasına yeni özellikler eklediğini de duyurdu.

Halihazırda Daydream View, HTC Vive ve PlayStation VR'da YouTube'un sanal gerçeklik uygulamasını kullanmak mümkün. Uygulamayı bundan sonra Samsung Gear VR sahipleri de kullanabilecekler. Ayrıca YouTube'un eklediği yeni özellikle kullanıcılar birlikte video izleyip aynı zamanda sohbet edebilecekler. Bu özellik de tıpkı Facebook'un dün tüm dünyada aktif edilen Watch Party özelliğine benziyor. Watch Party'den farkının ise sanal gerçeklik kullanılarak gerçekleştiriliyor olması diyebiliriz.

Kullanıcılar artık bir sanal gerçeklik alanında birlikte video izleyip sohbet etmek için arkadaşlarıyla veya yabancılarla da bir araya gelebilecekler. YouTube'un verdiği örnekte, kullanıcılar birlikte sanal bir arabaya binebilir veya diğer sanal gerçeklik videolarını birlikte izleyebilecekler. Yeni özelliği kullanabilmek için kullanıcıların Daydream View veya Gear VR kulaklıklarının oynatma kontrollerinin altında bulunan Watch Together simgesine dokunmaları yeterli olacak.

YouTube'un sanal gerçeklik uygulamasında şu anda 800 binden fazla deneyime ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılar ayrıca YouTube VR'la bazı sanatçıların sahne arkası videolarını, kadın liderleri anlatan The Female Planet adlı seriyi de izleyebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.