Tek üyelikle birçok spor salonunu kullanmayı sağlayan ClassPass, 85 milyon dolar yatırım aldı

Tek üyelikle birçok spor salonunu kullanmayı sağlayan ClassPass, 85 milyon dolar yatırım aldı

Tek üyelik ile anlaşmalı birçok spor salonunda spor yapma imkanı veren ClassPass, D Serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, son yatırımla birlikte aldığı toplam yatırımının bedelini ise 255 milyon dolara çıkardı.

Tıpkı C Serisi yatırım turunda olduğu gibi bu yatırım turunun lideri de Temasek oldu. D Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları ise Peloton, Equinox ile Pure Barre olarak açıklandı ve özel sermaye şirketi olan L Catterton da turda karşımıza çıkan bir diğer şirket oldu. Bu katılımla birlikte L Catterton'dan Michael Farello, ClassPass'in yönetim kuruluna geçti.

İlk olarak 2012 yılında faaliyet göstermeye başlayan ClassPass, ilk zamanlar Classtivity adıyla hizmet veriyordu ve o dönemlerde daha farklı bir iş modeliyle çalışıyordu. Başlarda fitness ve dans dersleri için arama motoru ve rezervasyon sistemi olarak hizmet veren Classtivity, yeni adı ClassPass'i aldıktan sonra iş modelinde de değişikliğe gitti. Bu değişiklikten sonra aylık abonelikle anlaşmalı herhangi bir spor salonunun derslerinden yararlanmak mümkün hale getirildi. Kısacası aylık abonelikle anlaşmalı tüm spor salonlarındaki grup egzersiz derslerine giriş yapılabiliyor.

Zaman içerisinde abonelik modellerinde de değişikliğe giden ClassPass'in şu anda 335 çalışanı buluyor. Şirket, aldığı son yatırımla birlikte ekibini genişletmeyi ve uluslararası alanda faaliyet göstermeyi hedefliyor. ClassPass'e yakın zamanda evde de antrenman yapmaya olanak sağlayacak olan ClassPass Live ürünün geleceğini de hatırlatalım.

Ayrıca ClassPass'in ülkemizdeki muadilinin de FitinClass olduğunu belirtmiş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.