Siri geçtiğimiz yıla göre sorulara yüzde 12 daha doğru cevap veriyor

Siri geçtiğimiz yıla göre sorulara yüzde 12 daha doğru cevap veriyor

The Loup Ventures analistleri tarafından her yıl yapılan sanal asistan testleri sonuçları paylaşıldı. Bu yıl paylaşılan testlerde yine Google'ın arkasından geliyor olsa da Siri önemli bir ölçüde iyileşme göstermiş. Yapılan test, önde gelen sanal asistanlara çeşitli alanları kapsayan 800 soru sorularak yapılıyor. Hem asistanların kendi içindeki gelişimleri hem de rakiplerine karşı gelişimleri böylece takip ediliyor.

Geçen sene yapılan testlerde Siri yüzde 66'lık bir doğruluk oranına sahipken bu sene yapılan test sonuçlarında Siri yüzde 78,5'lik bir doğru cevap verme oranına yükselmiş görülüyor. Yapılan test hem anlama hem de yanıt vermeyi kapsıyor. Elde edilen veriler Siri'nin soruları anlama oranının yüzde 99 olduğunu gösteriyor.

Apple'ın en büyük rakibi Google'ın sanal asistanı ise yüzde 100'lük soruları anlama oranıyla inanılmaz bir rekor kırarken aynı zamanda yüzde 85,5'lik doğru cevap oranıyla da Siri'yi geride bırakıyor. Amazon'un Alexa'sı ve Microsoft'un Cortana'sı için testlerin pek adil olmadığı söyleniyor.

Bu testlere bakılarak tabii ki sanal asistanların çok iyi bir konuma geldiklerini söyleyemeyiz çünkü testler genelde sanal asistanlara sorulabilecek soru türlerine göre hazırlanıyor yani siz çok karmaşık ve sizin için kolay bir şey sorduğunuzda Siri'den yüzde 78 doğruluk alamayacaksınız. Fakat yine de gelişmelerini görebilmek açısından önemli bir test.

Testin bir diğer önemli noktası ise şirketlerin yatırımlarının ne şekilde etki ettiğini takip etmenizi sağlıyor olması. Örneğin Apple yakın zamanda Google'ın asistanı da dahil bir çok önemli alanda çalışmış John Giannandrea'yı işe aldı ve önümüzdeki sene yapılacak testlerde onun etkisini de gözlemleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.