Google'dan fiziksel güvenlik anahtarı: Titan Security Keys

Google'dan fiziksel güvenlik anahtarı: Titan Security Keys

San Francisco'da düzenlediği Google Cloud Next 2018 etkinliğinde önemli duyurular yapan Google, yeni bir güvenlik çözümü ile karşımızda. Titan Security Keys adındaki fiziksel güvenlik anahtarı, kullanıcılarına iki faktörlü kimlik doğrulama imkanı sunuyor.

İki farklı model ile geliyor

Google Titan Security Keys hamlesi ile uzun zamandır teknoloji dünyası içinde bulunan Yubico'ya rakip olmuş oldu. Hatırlatmak gerekirse Yubico, Gmail ve Google'ın diğer servisleri için tıpkı  Titan Security Keys gibi iki faktörlü kimlik doğrulama sistemleri sunuyor.

FIDO (Phone details and Compatible services) uyumlu da olan Titan Security Keys'in iki farklı versiyonu bulunuyor. Titan Security Keys cihazlarından ilki mobil cihazlara bağlanmak için Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Diğer güvenlik anahtarı ise bilgisayarlara USB girişi üzerinden bağlanıyor.

Kısacası Titan Security Keys ürünlerinin sunduğu özellikler Yubico'nun halihazırda satışta olan güvenlik anahtarları ile oldukça benzer. Yubico'nun Google Cloud Next 2018 etkinliğine katılan firmalardan biri olduğunu da ekleyelim. Titan Security Keys'in üretim sürecini hangi firmanın yürüttüğü açıklanmasa da, güvenlik anahtarları için geliştirilen yazılımın bizzat Google tarafından hazırlandığı paylaşıldı.

Titan Security Keys ürünlerinin fiyatları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmasa da, 20 - 25 dolar fiyat etiketine sahip olacağı konuşulan cihazların yakın zamanda Google Store'larda satılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.