'Etsiz beyaz eti' kamusal alanlarda sunmaya hazırlanan girişim: Seattle Food-Tech

'Etsiz beyaz eti' kamusal alanlarda sunmaya hazırlanan girişim: Seattle Food-Tech

'Etsiz et'i insanlıkla buluşturma adına iddialı girşimlerin sayısı her geçen gün artıyor. En çok bilinenleri ise şüphesiz ABD merkezli Imposible Foods ve Beyond Meat. Girişimlere bu kadar ilginin artması ise, dünya nüfusundaki patlamanın yanı sıra, et tüketiminin uzun vadede sürdürülebilir, çevre dostu ve sağlıklı bulunmaması.

Geçtiğimiz yıl kurulan Seattle Food-Tech de, endüstriye girmeye hazırlanan yenilikçi girişimlerden. Fifty Years ve Blue Horizon'un liderliğinde 1 milyon dolar tohum yatırım alan girişim sürdürülebilir, uygun fiyatlı, bitki bazlı tavuk üretimine odaklanıyor.

Seattle Food-Tech'in yarattığı pazar stratejisinin diğer bitkisel bazlı et şirketlerinden farklı olduğunu söylemekte fayda var. Zira Impossible Foods, restoranlarda ve Beyond Meat ise süpermarket raflarında müşterisi ile buluşuyor. Ancak Seattle Food Tech, etsiz tavuk nuggetlarını okul ve hastane kafeteryaları gibi kamusal alanlarda sunmayı planlıyor.

Bu arada Seattle Food-Tech'in dünyanın en önemli girişim hızlandırma programlarından olan Y Combinator, 2018 Yaz programında yer almayı hak kazandığını da paylaşalım. Programa dokuz girişim katılıyor ve seçilen girişimler insan-odaklı misyonları, iş stratejileri ve planları ile dikkat çektiklerinin altını çizelim.

Öte yandan girişimin kurucusunun da bir kadın olduğuna da dikkat çekelim. Uzun yıllar  mühendis olarak çalışan Christie Lagally, sürdürülebilir gıda endüstrisine geçiş yaparak, protein değeri  yüksek 'etsiz etler' üreten girişimini büyütmeye çalışıyor. TechCrunch'ta yer alan habere göre Lagally, Seattle Food-Tech ile üretimin yapılacağı yerel bölgenin de iyi bir ekonomik destekçisi olabileceklerini söylüyor. Ayda yaklaşık 600 bin kilo etsiz et üretebileceklerini söyleyen Lagally, çiftçilerin bitki bazlı proteinlerine kullanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.