Google, Hangouts Meet için sesli komutları aktif hale getiriyor

Google, Hangouts Meet için sesli komutları aktif hale getiriyor

Google, geçtiğimiz gün San Francisco'da gerçekleştirilen konferansta, yakında sesli toplantılara izin vermek için Hangouts Meet donanımını geliştireceğini duyurdu.

Toplantılar düzenleyen birçok kişi için uzun uzun yazışma işlemi çoğu zaman büyük sıkıntılar yaratabiliyor ve çok fazla zaman alıyor. Google, bu sorunların önüne geçmek istiyor. Şirket, Google Asistan gibi araçlarla donanımları buluşturmak için kullandığı sesle aynı yapay zekayı da bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu yüzden Google, "Meet for Voice" komutlarını tanıttı.

Bu yeni özellik, tıpkı Siri ve Alexa'da olduğu gibi kişinin sesli cümlelerle komutlar vermesini sağlayacak. Kısacası kullanıcılar "Hey Google! Toplantıya başlayalım." gibi cümlelerle toplantıları başlatabilecekler. Üstelik bunun sadece bir başlangıç olduğunu da belirtelim. Zaman ilerledikçe daha farklı komutlar vermek de mümkün olacak. Bu işlevin yıl sonunda ekleneceğini de hatırlatalım.

Google, işyerinde üretkenlik araçlarına yapay zeka katmanın, ana rakiplerine üstünlük sağlamasına yardımcı olacağını umuyor. İki yıl önce Gmail için kullanıma sunulan Akıllı Yanıt özelliği, artık Google’ın Slack’in rakibi olarak hizmet veren metin tabanlı ortak çalışma aracı olan Hangouts Chat’te de aktif olacak.

Akıllı Yanıt, Google Uygulamaları Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan'a göre Hangouts Chat'deki mesajlara kısa cevaplar vermek için ideal bir yöntem olacak. Raghavan, Akıllı Yanıt'ın e-posta iletişimini hızlandırmak için popüler bir yöntem olduğunun da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.