Google Docs'a yapay zeka destekli dil bilgisi kontrol özelliği geliyor

Google Docs'a yapay zeka destekli dil bilgisi kontrol özelliği geliyor

Son dönemde en çok kullanılan servislerden biri olan Grammarly ciddi bir rakiple karşı karşıya. Dil bilgisi hatalarını düzeltmek için ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan Grammarly özellikle Chrome eklentisi ile yazı yazdığınız neredeyse her yerde sizi otomatik olarak denetliyor ve hatalarınızı düzeltiyordu. Geçtiğimiz günlerde Google Docs üzerinde İngilizce bir paragraf yazmaya çalışınca bu eklentinin orada işe yaramadığını görüp şaşırmıştım. Oysa Gmail'de bile oldukça güzel çalışıyordu.

Artık Docs üzerinde neden çalışmadığını anlıyorum çünkü Google'ın yeni geliştirdiği yapay zeka destekli dil bilgisi kontrol özelliği Google Docs üzerinde kullanıma sunuldu. Yani Google artık kendi denetleyicisini kullanıcılarına sunacak ve onlara yaptıkları hatalarını düzeltme imkanı verecek. (Önemli bir şeyler yazarken kim hata yapmak ister ki?)

Bu yeni özelliği test etmek isterseniz "G Suite Docs Grammar Early Adopter Program Application" formunu doldurarak erken dönem kullanıcılardan biri olabiliyorsunuz.

Google, geliştirdiği yapay zeka destekli gramer kontrol aracını bir API olarak geliştiricilerin kullanımına da sunmuş durumda. Yani dilerseniz siz de kendi platformlarınıza entegre edebilir veya yenilikçi bir proje geliştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.