YouTube, iOS uygulaması için "Keşfet" sekmesini test ediyor

YouTube, iOS uygulaması için

YouTube, son aylarda doğru iletişim olmadan, yani kullanıcılara haber verilmeden gerçekleştirdiği testlerle ilgili olarak çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz günlerde şirketin CEO'su Susan Wojcicki'nin yaptığı açıklamalar da bu sorunları doğrular nitelikteydi.

YouTube, şu anda iPhone uygulaması ile ilgili olarak yaptığı testler hakkında kullanıcılara önceden bilgi vermeyi tercih etti. iOS uygulamasındaki "Keşfet" bölümünde birtakım yenilikler yapan YouTube, bu bilgiyi kullanıcılarla "Creator Insider" kanalının hazırladığı video ile duyurdu. Creator Insider'ın YouTube çalışanlarına ait "gayriresmi" bir YouTube kanalı olduğunu da belirtelim. Creator Insider, haftalık güncellemeler, geri bildirimlerine yanıtlar ve ürün lansmanları gibi yeniliklerin görünmeyen taraflarını daha detaylı bir şekilde anlatıyor.

Her dakika YouTube'a gelen daha fazla videoyla, kullanıcıların kendileri için önemli olan videoları bulmasını, izlemesini ve paylaşmasını daha kolay hale getirmenin yollarını aradıklarını söyleyen şirket, yeni "Keşfet" sekmesinin test aşamasının birkaç hafta süreceğini belirtiyor.  Şu anda iPhone kullanıcılarının sadece yüzde 1'i için aktif edilen özellik, alt gezinme bölümünde yer alacak. Üstelik YouTube'da trend olan tüm videolar da bu bölümde görünecek.

YouTube'un Ürün Yönetimi Direktörü Tom Leung'a göre, yeni "Keşfet" özelliği, kullanıcıların daha önce karşılaşmadıkları farklı konulara, videolara ve kanallara ulaşabilmesini sağlayacak ve ilerleyen dönemlerde kullanıcının isteğine göre şekillendirilebilecek. Örneğin, teleskoplarla ilgili çok sayıda video izliyorsanız, Keşfet'te high-end kameralarla ilgili videolar karşınıza çıkacak.

Şirket, "Keşfet" sekmesini deneyen herkesten geri bildirim almak istediğini de söylüyor. Geri bildirim göndermek için de YouTube'da sağ üstte bulunan Yardım sekmesinden Geri Bildirim'i seçmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.