Her geçen gün yenilikler yapmaya devam eden Google, birçok ürünü üzerinden sağlam kazançlar elde ediyor. Google Arama, YouTube, Google Dokümanlar, Gmail gibi platformlarından para kazanan Google, yakında Google Translate'i de bir kazanç kapısına çevirebilir.
Geçtiğimiz günlerde Google CEO'su Sundar Pichai'nin yaptığı açıklamalar, Google'ın bu konuda belirli adımlar atabileceğini gösteriyor. Sundar Pichai, çeviri ürününün para kazanma potansiyeline işaret eden ilginç bir bilgi verdi. Pichai, uygulamanın her gün 143 milyar kelime çevirdiğini söyledi. Üstelik bu çeviriler Dünya Kupası döneminde ciddi bir artış gösterdi.
12 yıl önce hayata geçirilen Google Translate, tek kelimeyi, tüm cümleleri ve hatta tüm web belgelerini alıp bunları 100'den fazla dile çevirebiliyor. Yıllar içinde yeni özellikler ile daha da geliştirilen Google Translate, konuşmaları neredeyse gerçek zamanlı olarak çevirebildiği gibi, akıllı telefon kamerası kullanılarak başka bir dilde yazılmış sokak işaretlerini de çevirebiliyor.
Şu anda tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Google Translate, şimdilik sadece bazı reklamlar ile gelir elde edebiliyor. Birçok kullanıcının seyahat ederken çeviri uygulamasını kullandığı düşünüldüğünde platformda, yerel oteller, restoranlar ve gezginlere yönelik ilgi çekici yerler için daha fazla reklam seçeneği oluşturulabilir.
Elbette Google'ın bu reklamları oluştururken dikkatli olması gerekiyor. Son dönemde birçok kullanıcının şikayetçi olduğu bitmek bilmeyen 15 saniyelik reklamlar gibi olursa Google kazanç konusunda sıkıntılar yaşayabilir. Neyse ki Google, geliştirmekte olduğu kullanışlı uygulamalar ile bu konuda önlemler almayı planlıyor.
Google, çeviri uygulamasını yeni özelliklerle geliştirmeye devam ettikçe, iş fırsatlarının artması da bekleniyor. Diğer şirketlerin teknolojiyi kendi ürünlerinde kullanmalarına izin vererek, potansiyel bir kurumsal iş fırsatı bile yakalayabilir. Her ne kadar şirket yetkilileri bu konuda tam bir açıklama yapmasa da yakın zamanda Google Translate'in ciddi anlamda gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağını söylemek mümkün gibi duruyor.