Bisiklet ve elektrikli scooter paylaşım şirketi Lime, bir yılda 6 milyon kere kullanıldı

Bisiklet ve elektrikli scooter paylaşım şirketi Lime, bir yılda 6 milyon kere kullanıldı

Geçtiğimiz günlerde Google ve Uber'den 335 milyon dolar yatırım alan bisiklet ve scooter paylaşım girişimi Lime, yıllık raporuna göre geçtiğimiz haziran ayından bugüne kadar 6 milyondan fazla kullanıldı. Temelleri, North Carolina eyaletinin Greensboro şehrinde atılan Lime, şu anda 70'den fazla şehirde hizmet veriyor.

Lime'ın bir yılda 6 milyon kere kullanılmasına karşılık, geçtiğimiz kasım ayında faaliyet göstermeye başlayan diğer bir bisiklet paylaşım şirketi olan Bird'ün de nisan ayından bu yana 1 milyon kere kullanıldığını hatırlatalım.

Bisiklet ve scooter paylaşım girişimleri San Francisco'da faaliyet gösterme konusunda son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Birçok girişimin şehirde kullanımı şu anda yasak olsa da Lime San Francisco'da şu an için hizmet vermeye devam ediyor. Bu da girişimin sektörde liderliğini koruduğunu kanıtlıyor. Yine de bu yasakların Lime'ın büyümesinde ters etki yarattığını söyleyebiliriz.

Her ne kadar Lime ve Bird, ABD'de faaliyetlerine devam ediyor olsa da diğer bir bisiklet paylaşım şirketi olan Çinli Ofo ise ABD'den çekilme kararı aldığını açıkladı. Hizmet verdiği şehirlerin birçoğundan geri çekilen Ofo, Seattle, San Diego ve New York'ta ise faaliyet göstermeye devam edecek.

Lime'ın da hem aldığı yatırımlarla hem de Ağustos ayında yasaklara karşı verilecek yeni kararlarla sektörde daha fazla büyüme göstereceğini söylemek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.